Soroll GironaSoroll Girona
Ocio y cultura

L'inici del curs de l'incertesa

Entrevistem al portaveu d'USTEC, Xavier Díez

Xavier Díez, portaveu d'USTEC / Ràdio Girona

Girona

350 nous professors, 26 nous docents en aules d'acollida, 130 tècnics d'educació social i 2.700 nous estudiants són les xifres del nou curs que valorem amb el portaveu d'USTEC, Xavier Díez.

Xavier Díez, portaveu d'USTEC

09:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1599652532197/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El sindicat USTEC té constància d'almenys 50 casos de docents a tot catalunya que després d'aconseguir una plaça per aquest curs han hagut d'agafar la baixa pel COVID i s'han quedat sense feina i sense atur. Diu el sindicat que tot això es culpa de la precarietat laboral. 

Els han arribat els casos com el d'una usuaria de tuiter que ha denunciat que ha hagut d'agafar la baixa perquè ha de fer quarentena i que li han retirat el nomenament per ocupar una plaça en un centre de Girona.

Això ha fet que perdi la seva plaça i també l'atur, perquè havia cancel.lat la cita que tenia. El responsable del sindciat USTEC a Girona, Xavier Diez, ha explicat a Soroll que han rebut una cinquantena de casos d'aquestes característiques i que això posa de relleu la precarietat en què ciuen els professionals docents, ja que bona part de les plantilles no tenen plaça fixa.

El cas que aquesta tuitaire ha fet públic ha arribat també al Síndic de Greuges i al mateix departament d'Educació, que de moment no s'ha manifestat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00