, 27 de de 2021

Otras localidades

Fira de Lleida mantè Sant Miquel però en un format virtual amb actes presencials

Arran de la Covid i dels protocols de salut que obliguen a restringir els aforaments, nombrosos expositors han desistit de participar al certamen d'enguany. Entre ells, els fabricants de maquinària agrícola, peça clau en una fira com aquesta

Fira de Sant Miquel de l'any passat.

Fira de Sant Miquel de l'any passat. / ACN

Fira de Lleida tira enrere els plans previstos per Sant Miquel i d'anunciar 250 expositors i tecnolgoia punta per controlar que ningú es tregui la mascareta, passa ara a descartar el certamen en el seu format clàssic, amb espai d'exposició.

Només hi haurà opció virtual de veure els productes que s'haguéssin presentat de forma física a la Fira i,a més, a través de les webs dels expositors. També de forma virtual hi haurà altres activitats vinculades al certamen, encara que se'n mantindrà alguna de presencial, com ara la presentació de producte per part d'un fabricant bielorrús.

La raó del canvi és que la majoria d'expositors -molts d'ells de l'àmbit de la maquinària agrícola- han desistit de participar-hi. Una fira agrària sense aquest sector, per molt que altres sí hi vulguin participar, no té cap sentit, segons Fira de Lleida, que ara prepara una Fira de Sant Miquel bàsicament virtual, amb alguna activitat presencial com l'entrega d'un premi o alguna jornada tècnica que està pendent de confirmació.

Justament, pel que fa al sector de la maquinària agrícola, cal dir que l'Associació Provincial de la Indústria i el Comerç de la Maquinària Agrícola, Apricma, ha descartat participar al certamen després que en una enquesta feta la setmana passada entre els seus associats -més de 100- la majoria digués que no hi volia participar.

En declaracions a Ràdio Lleida, el seu president, Eduard Abella, explica que les raons d'aquest rebuig són dues bàsicament: el temor a un contagi per la Covid ja que, per molt protocol que hi hagi, Lleida segueix en risc alt de rebrot; i també "i principalment, el temor a que l'afluència de públic no sigui la correcta tampoc. Llavors si has de fer una fira i no et ve públic, tampoc ho veiem massa correcte" perquè també baixen les possibilitats de negoci.

Impacte de 8 milions

L'impacte econòmic de la Fira de Sant Miquel de Lleida, segons Fira de Lleida, s'estima en uns 8 milions d'euros que enguany no s'ingressaran.

Tot i que hi ha sectors que sí que haguéssin volgut participar a Sant Miquel, com el de l'automoció, Fira de Lleida està preparant un certamen específic per a ells per d'aquí a 15 dies, tot i que la incertesa que plana en l'organització de qualsevol esdeveniment, tampoc el garanteixen. Com tampoc està clar que es pugui celebrar la fira De Nuvis prevista inicialment pel mes de novembre.

A Agramunt, d'altra banda, també han anunciat que s'anul.la la Fira del Torró prevista pel mes d'octubre.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?