Última hora

BORRELL EN HORA 25 Josep Borrell, sobre la situación en Oriente Próximo: "Estamos al borde del abismo"

Deportes

L'esport 'no professional' també necessita un protocol sanitari

Al 'Què t'hi Jugues!' conversem amb María José López (directora jurídica de l'AFE) i amb Maribel Zamora (presidenta de la Federació Catalana de Voleibol).

L'esport 'no professional' també necessita un protocol

L'esport 'no professional' també necessita un protocol

13:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1599659435753/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'esport 'no professional' requereix d'un protocol sanitari. Aquesta és la conclusió i l'evidència que podem extreure després de les dues entrevistes d'avui al 'Què t'hi Jugues!', d'una banda amb María José López (directora jurídica de l’AFE) i, d'altra banda també, amb Maribel Zamora (presidenta de la Federació Catalana de Voleibol).

Segons han apuntat els companys Jordi Martí i Adrià Soldevila, el CSD creu que els PCR's són irrenunciables. Això sí, a Catalunya s'aplicarà aquest control PCR? La resposta inicial és un "no". I és que, ara per ara, el protocol que van aprovar les 70 federacions catalanes no inclou aquest test. A Catalunya, de fet, no són obligatoris aquests tests i al no ser obligatoris es poden començar les competicions sense realitzar aquestes proves.

En aquest sentit, des de l'AFE, apunten que és necessari un protocol global: "Necesitamos un protocolo generalizado, sobre todo en competiciones nacionales, no puede ser que se hagan controles en una comunidad y en otra no". Segons ha apuntat María José López, "parece ser que el deporte no es prioritario, es muy grave no tener en cuenta la salud del deportista".

Aquí a Catalunya, Maribel Zamora (presidenta de la Federació Catalana de Voleibol), apunta que "els PCR's per a un club pot suposar un cost de 7.000€, a part del cost de les mesures anticovid. És inviable. I a part, l'endemà d'un PCR pots estar contagiat". Una sentència a la que afegeix que no s'ha fet la feina: "Venim d'un confinament duríssim i arribem al setembre sense els deures fets".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00