Sociedad

A judici quatre joves per expulsar la carrossa de Ciutadans de l'Orgull LGTBI de Barcelona

Els activistes estan acusats de coaccions i danys per fer pintades al bus del partit

Moment en el que els manifestants van fer girar cua a l'autobús de Ciutadans / @jmangues Twitter

Barcelona

El jutjat d'Instrucció 2 de Barcelona ha enviat a judici a 4 activistes LGTBI que a finals de juny de l'any passat van impedir l'accés del bus de Ciutadans a la concentració de l'Orgull LGTBI a Barcelona. Se'ls acusa de coaccions i danys per fer pintades a la carrossa del partit, on van escriure-hi "Fora feixistes". La organització del Pride ja havia vetat la participació del partit taronja com a símbol de rebuig pels pactes de Ciutadans amb VOX a diversos governs autonòmics i locals.

El dia 29 de juny de 2019, Barcelona celebrava el dia de l'orgull i els convocants havien prohibit la participació de Ciutadans perquè considerava que el partit "ha tolerat, acceptat i promogut polítiques com el conegut “pin parental”, l’assenyalament de docents i professionals de la diversitat afectiva, sexual i de gènere o la retallada en els recursos de prevenció i tractament de violències LGBTI-fòbiques". Tot i el veto i que a la manifestació de la plaça Universitat no participaven carrosses ni autobusos, l'autocar del partit va intentar accedir. Segons la Crida LGTBI, això es va interpretar "com una provocació" i un grup de joves van fer una muralla humana per evitar que passés. D'altres van guixar els vinils de la carrossa amb lemes antifeixistes.

"Tot el que vam fer a la manifestació va ser les funcions del servei d'odre que té qualsevol manifestació. Si ve algú contrari als postulats de la protesta, ens encarreguem que no entri. Sempre, sense generar cap conflicte", assegura a SER Catalunya, l'Àngel, un dels acusats. Ell era una de les persones que es van situar davant de l'autobús, barrant-li el pas. "Ciutadans anava a provocar, a buscar la confrontació i el rèdit polític", assegura l'imputat, que rep el processament "amb sorpresa amb la confiança que acabi en absolució".

El partit va identificar quatre dels joves que van guixar el bus i els va denunciar. Ara el jutjat els ha citat en un judici el proper 13 d'octubre. Els afectats denuncien el que consideren una "persecució ideològica" per "participar en una manifestació" i "definir-se com a anticapitalistes, feministes i antifeixistes".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00