Sociedad

Tensió en el desallotjament d'un habitatge al districte d'Horta-Guinardó

El pis en qüestió seria propietat d'Oleguer Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat

Agents dels Mossos d'Esquadra davant el més de mig centenar de persones que s'han concentrat per protestar pel desallotjament de l'habitatge / Alejandro García EFE

Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest matí a una família migrant amb dos menors d'un habitatge de barri d'Horta-Guinardó de Barcelona, cosa que ha provocat moments de tensió, amb empentes i cops de porra, entre la policia i el centenar de persones concentrades per impedir el desallotjament.

Segons la plataforma antidesnonaments d'aquest districte barceloní, el pis en qüestió és propietat d'Oleguer Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, tal com han difós a les xarxes socials.

L'esmentada plataforma ha explicat a les xarxes socials que els desnonats són una família migrant amb dos nens menors, que sempre havien pagat el lloguer fins que el pare de família va perdre la feina el 2018.

Fonts de l'Ajuntament de Barcelona han explicat a Efe que durant l'any 2019 es va negociar amb la propietat de l'habitatge per evitar l'expulsió dels inquilins, aportant el consistori els ajuts destinats al lloguer per cobrir el total del pagament estipulat per aquest pis, però que el propietari es va negar a arribar a un acord.

La policia catalana ha informat que diverses desenes de persones s'han concentrat a primera hora d'aquest dimecres en els accessos a aquest immoble, on els Mossos havien establert una zona exterior de seguretat, per intentar impedir que la comitiva judicial accedís a l'interior de la mateixa per realitzar aquest desnonament.

Davant la resistència dels veïns per evitar el desallotjament i després alguna topada amb la policia, agents dels Mossos han tret un a un els concentrats de davant de la porta de la finca, inicialment una seixantena de persones, xifra que després ha anat augmentant, perquè la comitiva judicial pogués procedir al desallotjament.

El desallotjament ha començat cap a les nou d'aquest matí, a instàncies del Jutjat Civil número 57 de Barcelona, a l'habitatge situat al carrer Mülberg de districte d'Horta-Ginardó.

Autoritats municipals de districte s'han desplaçat fins al lloc, on han instat a la comitiva judicial a aturar el desnonament, si bé els integrants d'aquesta han manifestat la seva voluntat de prosseguir amb el mateix.

Finalment, malgrat els moments de tensió entre veïns i Mossos, s'ha executat el desnonament a mig matí, i l'Ajuntament de Barcelona ha activat llavors als seus serveis d'emergència en matèria d'habitatge.

De moment, han explicat fonts municipals, amb els recursos d'emergència del consistori barceloní s'ha facilitat un allotjament provisional d'uns dies per aquesta família, que entrarà en la xarxa de serveis socials per buscar una solució definitiva.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00