Sociedad
Turismo rural

El GOB demana canvis a la Llei del Sòl Rústic per protegir els usos agrícoles

La finca de Torralba vol construir vuit naus industrials noves després de reconvertir tots els immobles agrícoles antics en hotels rurals

Els promotors van transformar tots els edificis rurals antics en agroturisme i ara volen construir vuit naus industrials com a cellers. / GOB Menorca

Mahón

El grup ecologista GOB de Menorca vol modificar la llei que permet transformar antics edificis d'ús agrari en agroturismes. El cas de la finca de Torralba ha fet saltar les alarmes. La finca de Torralba, al sud de Ciutadella va ser un dels primers agroturismes que reconvertiren tots els edificis existents per destinar-los a usos turístics sense deixar espais per a usos agraris. Després de sembrar vinyes, ara presenten el projecte de celler que inclou fins a vuit edificis nous de dimensions industrials.

El cas posa sobre la taula si s'han de fixar límits als nous immobles agraris o si només depenen d'un informe extern contractat pels promotors. Miquel Camps és el coordinador general del GOB i explica que s'han demanat vuit immobles nous com s'en podrien demandar 25 només amb un informe fet per una persona contractada pel promotor.

La Llei de Sòl Rústic limita els nous edificis en aquests espais a un màxim de 1.500 m3. Però no especifica quants es poden fer. Si només depèn de trobar un tècnic extern que firmi, és difícil saber on és el límit. El GOB confia que el Consell Insular mostri criteri en casos com aquest.

Perquè el projecte sigui viable ha de ser declarat d'interès general, i això vol dir que ha de transcendir els mers interessos individuals, ha de resultar compatible amb el grau de protecció de la zona i s'ha de demostrar que les construccions són d'ubicació necessària en la finca per la seva vinculació funcional directa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00