Sociedad
Alcoi

La Festa en 2020

La COVID-19 modifica la planificació festera per a aquest any i des de la Junta Directiva de l'Associació de Sant Jordi expliquen quines accions han dut a terme perquè continue el pas moro i cristià

Seguim fent Festa (19/09/2020)

Seguim fent Festa (19/09/2020)

56:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1600680340956/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

El 13 de març de 2020 marca un abans i un després en les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi. Eixa vesprada de divendres, Antonio Francés, alcalde d’Alcoi, i Juan José Olcina, president de l’Associació de Sant Jordi, anunciaven la suspensió sine die dels Moros i Cristians per la situació sanitària del coronavirus.

Aquella decisió suposava posar fre a tota l’activitat organitzativa per a una programació central que s’encetava en poques setmanes i que tindria el seu moment més esperat del 25 al 27 d’abril, amb la Trilogia en honor a Sant Jordi. Un punt que, també, obria un període amb molta incertesa, dubtes i amb la pregunta del qué passarà. Pero també es va obrir un nou escenari on l’Associació de Sant Jordi, les filaes i el món fester va seguir treballant per adaptar l’activitat als protocols i per a estar preparats per a quan arribe eixe moment en que les tropes de la creu i les hosts de la mitja lluna tornen als carrers d’Alcoi.

Com ha viscut el món de la Festa la COVID-19? Quines iniciatives es van dur a terme a l’escenari virtual per sobreviure a les no-festes? Qué proposa l’Associació de Sant Jordi per celebrar el Mig Any? En aquesta etapa de la pandèmia, s’ha avançat en treballar en nous projectes? Com s’ha adaptat el Museu Alcoià de la Festa en aquestos temps de coronavirus i quina programació cultural presenta? son algunes de les qüestions raonades al primer episodi del serial radiofònic Seguim fent Festa.

Des del Museu Alcoià de la Festa, Radio Alcoy ha emés el primer capítol amb la participació de Juan José Olcina, president de l’Associació de Sant Jordi; Vicente Bas, vicepresident segon; Rafa Sempere, secretari; Gonzalo Abad, tresorer; Paco García, ponent de Festes; Juan Antonio Canalejas, ponent d’Actes i Festivals; Pau Acosta, ponent de Revista; Juan Antonio Domínguez, ponent de Rober; Víctor Hugo Ribes, ponent de Modernització i Jorge Ortiz, ponent del Museu Alcoià de la Festa (MAF).

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00