Domingo, 25 de Octubre de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS

Dues persones màxim a les taules dels bars i cinc a les dels restaurants

Govern implanta mesures més restrictives per evitar la propagació de la pandèmia

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. / SFGA/CEsteve

Govern implanta mesures més restrictives per evitar la propagació de la pandèmia.

El cap de Govern, Xavier Espot i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, han anunciat noves mesures que han d’impedir la l’escalada de nous contagis que s’ha produït en les darreres setmanes i entre les més destacades hi ha la limitació a un màxim de dues persones als bars i de cinc als restaurants, o el tancament de nou dels parcs infantils i l’anul·lació de les activitats dirigides als gimnasos, així com l’obligatorietat de portar sempre la mascareta. Benazet ha comentat que s’han pres perquè segons han conegut, són els llocs on més positius es produeixen.

Altres mesures són la limitació de reunions a cinc persones, més si són nucli de convivència, i de 10 en els casos de bodes, casaments o batejos. Es prohibeixen les reunions als tanatoris i per les misses i funerals, i per esdeveniments lúdics, culturals o esportius, caldrà implantar nous protocols. També es prohibeixen les sortides de pernoctació a les residències i es fa extensiu l’ús de la mascareta a les activitats extraescolars, esportives incloses.

Tot per frenar una taxa de reproducció de la pandèmia que si bé no es alarmant, ha dit Espot, sí que els fa anticipar-se per evitar col·lapsar el sistema sanitari.

Aquesta bateria de mesures entra demà en vigor amb un butlletí extra al BOPA i tindran una vigència de 15 dies, tot i que es podria ampliar. En aquest sentit el ministre de Salut ha posat l’accent en aquesta temporalitat però ha apel·lat a la ciutadania per ajudar-los a anul·lar-les en aquest termini

Finalment, Espot ha comentat que és conscient que algunes decisions poden semblar injustes a una part del sector econòmic i ha comentat que des de l’executiu estaran atents a les conseqüències econòmiques que els puguin generar.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?