Sociedad
DEBAT D'ORIENTACIÓ POLÍTICA

Espot anuncia la creació d'un parc tecnològic a la zona on havia d'anar el The Cloud

L'espai estaria enllestit en dos anys i permetria atreure empreses destinades a la recerca

El cap de Govern, Xavier Espot, durant el discurs. / M.F. ANA

Andorra la Vella

Xavier Espot anuncia la creació d’un parc tecnològic a la zona on havia d’anar el The Cloud.

Aquesta tarda ha començat el debat d’orientació política amb el discurs del cap de Govern en què ha exposat les línies mestres del que resta de legislatura marcada per la Covid-19. S’ha centrat especialment en les conseqüències de la pandèmia i també ha fet algun notable anunci en poc més d’una hora i tres quarts que ha durat la seva al·locució.

Un dels objectius clars és intentar obrir el teixit productiu a sectors estratègics en els quals, diu, el país té potencial per ser competitiu. En aquest marc ha anunciat la construcció d’un parc tecnològic a la zona on havia d’anar l’edifici del The Cloud. Estarà en un termini de dos anys i ha de permetre l’atracció d’empreses innovadores basades en la recerca. A més també inclouria la sala d’exposicions després del tancament de l’Art al Roc.

Això ha de permetre crear sinèrgies amb la futura zona franca que ha de servir per millorar el sector del comerç i atraure noves activitats econòmiques d’alt valor afegit. Tot plegat de cara a la diversificació econòmica.

Pel que fa a les infraestructures, tal com ja es va fer en la presentació del projecte Horitzó 23, es tirarà en davant el recinte multifuncional, però en canvi de moment quedaran paralitzats la finalització del vial de Sant Julià, la desviació de la Massana, el Museu de l’Automòbil d’Encamp i el Museu Nacional. Pel que fa a la inversió en carreteres, quedarà limitada l’any vinent. Es faran bàsicament manteniments i conservacions a més dels eixamples de la CG2 a la zona de la Traba de Canillo; de la CG3 entre la rotonda de les Dos Valires i la d’Anyós, i la CG4 en un tram entre Erts i Arinsal. A més, es farà una nova rotonda a la CG1 a l’alçada de Borda Sabaté i es finalitzaran els treballs de protecció a la zona de la Portalada.

A nivell d’infraestructures, ha insistit en potenciar l’aeroport d’Andorra-La Seu i ha anunciat que s’està treballant amb companyies aèries perquè els primers vols regulars siguin a París i Madrid. Des de l’executiu es segueix insistint en tirar endavant el projecte de l’heliport nacional. En aquest sentit, Xavier Espot, ha explicat que s’estan fent els estudis d’impacte acústic per determinar quina és la zona més òptima. L’objectiu es poder connectar Andorra amb l’aeroport de la Seu. Pel que fa al tren, ha remarcat el què va dir ahir en el marc de l’informe de la Cambra de Comerç sobre la possibilitat de finançament a través del Banc d’Inversions Europeu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00