Sociedad

El PROCICAT aprova limitar les reunions a un màxim de sis persones

També aplica restriccions a la Cerdanya i demana sortir de casa només quan sigui necessari

Parc infantil tancat a PuigcerdàACN

El Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) ha aprovat, tal com demanava el departament de Salut, limitar les reunions a un màxim de sis persones i no 10, nombre de gent que es podia congregar fins ara.

Un comunicat del Govern informa que "la limitació, que no s'aplica a persones convivents, té com a objectiu reduir el nombre de contagis per Covid-19, que majoritàriament es donen ara en l'àmbit interfamiliar i en l'entorn social més proper".

La limitació de reunions a un màxim de sis persones es decreta per a espais interiors o exteriors.

El PROCICAT també ha decidit "per ara" no tancar els parcs infantils, tot i que el comunicat considera "necessari reforçar les pautes perquè les famílies facin un ús correcte" d'aquests espais.

Sosté la nota de premsa que "els parcs infantils constitueixen un espai d'esbarjo beneficiós per als nens", encara que admet que "el seu ús suposa un risc de contagi".

També adverteix que "sovint la presència d'adults a càrrec dels nens no es fa mantenint les distàncies de seguretat, de manera que comporta aglomeracions en l'entorn".

Restriccions a la Cerdanya

El PROCICAT també ha aprovat aplicar restriccions a partir d'ara i durant 15 dies als municipis de la comarca de la Cerdanya i recomana no sortir de casa en aquest territori si no és indispensable.

En un comunicat, el Govern informa que als establiments d'hostaleria l'aforament es limita al 50% tant a l'interior com a les terrasses, el mateix que als hotels, on l'aforament dels espais comuns també es redueix a la meitat.

Els actes religiosos i esportius també han d'efectuar-se amb una ocupació màxima del 50% de l'aforament disponible, un percentatge que puja fins al 70% en el cas dels esdeveniments culturals.

Així mateix, es prorroguen durant set dies més les restriccions decretades a Reus (Baix Camp), si bé s'estableixen dues modificacions: la capacitat màxima permesa en actes religiosos puja fins al 50% i fins al 70% en el cas d'esdeveniments culturals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00