Sociedad
Coronavirus Covid-19

Menorca ja té només 28 casos actius de Covid

La incidència de la malaltia a l'Illa segueix retrocedint de forma notable

La Covid cada cop afecta manco a Menorca. / Pixabay.

Mahón

La Covid-19 segueix en retrocés a Menorca a un ritme molt alt. Aquest diumenge, l'IB-Salut  s'ha notificat només un nou positiu, però s'han concedit 12 altes mèdiques. Això deixa el total de contagiats a l'Illa en 28 persones, onze menys que aquest dissabte.

La mala notícia és que l'Hospital Mateu Orfila torna a tenir persones ingressades. Es tracta de dos pacients que es troben en planta. Un correspon al nou positiu per PCR mentre que l'altra és una usuària de la residència geriàtrica municipal de Ciutadella que ha passat a l'Hospital Mateu Orfila directament des d'un altre centre hospitalari de Mallorca, on el mes d'agost va ser intervinguda d'una patologia que no té res a veure amb la Covid- 19. Aquesta usuària va donar positiu fa un mes i ara s'ha decidit que quedi ingressada a l'hospital menorquí encara que ja té anticossos i per tant, ja ha passat la infecció. S'espera que les proves donin negatiu per precaució per donar-li l'alta definitiva.

La pacient no es va contagiar a la residència geriàtrica i, des que se li va diagnosticar el virus, no ha tingut cap contacte amb el centre. Per tant, la resta d'usuaris i treballadors del geriàtric no han estat exposat a cap situació de risc.

Per ara els llits d'UCI de l'Mateu Orfila segueixen buits de malalts per la pandèmia, però hi ha set professionals sanitaris en aïllament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00