Sociedad
SIAD

El SIAD ha atès 12 consultes des que es va posar en marxa

El Servei Integral d'Atenció a la Dona es va posar en marxa el passat mes de març

Inauguració del SIAD, amb el cap de Govern, el minister de Salut i la secretària d'Estat. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

El passat 2 de març es va posar en marxa aquest servei que té per objectiu assegurar l’accés a la informació sexual i reproductiva i acompanyar a les dones que volen interrompre el seu embaràs fora del país.

Des de l’executiu, deixen clar que aquestes 12 consultes no estan totes relacionades amb l’avortament, ja que per una qüestió de protecció de dades no es pot informar el motiu.

Les edats de les dones que van anar al SIAD són entre els 16 i els 37 anys i totes es van derivar al ginecòleg. El 58% de les assistents treballen, el 16% són estudiants i la resta no han contestat a la pregunta.

I és que aquest dilluns es celebra el Dia d’Acció Global per un avortament legal i segur i la presidenta d’Stop Violències, Vanessa Cortés, en un vídeo publicat al canal de Youtube de l’associació ha reivindicat una vegada més aquest dret, que està penalitzat al Principat.

Ha titllat el SIAD de cortina de fum i li amoïna que en aquest servei es pugui convèncer a les dones per tenir el fill i donar-lo en adopció. Considera que s’estan vulnerat drets com el dret a de decidir i es pot incórrer en una coacció.

Recorda des d’Stop Violències van impulsar la Xarxa la Meri per a les dones que volen avortar lliurement i ha remarcat que les dones tenen dret a triar. Així mateix, diu que no volen destruir cap institució però deixa clar que no es pot tolerar que l’església imposi un dogma de fe.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00