Hoy por hoy Tarragona
Actualidad
SER CATALUNYA

Univers Camp de Tarragona: la pandèmia ho ha canviat tot?

Josep Cuní ha moderat una conversa entre els alcaldes de Tarragona i Reus i la presidenta de la Diputació en la que han parlat del futur metropolità, de la manca de finançament pel món local o del futur del turisme.

Tarragona

La tercera edició de l’Univers Camp de Tarragona ha vingut marcada per la pandèmia i els seus efectes al món local. Els alcaldes de Tarragona i Reus, Pau Ricomà i Carles Pellicer, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, han conversat durant 90 minuts amb Josep Cuní sobre el futur del territori a nivel econòmic, metropolità i turístic.

Administracions locals ofegades

Els batlles reconeixen que la crisi econòmica derivada de la situació sanitària els força a repensar els serveis que ofereixen a la ciutadania: sense una millora del finançament, qüestionen que puguin atendre la crisi social. Tots dos carreguen contra les limitacions del govern central per disposar del superàvit d'anys anterior i reclamen una part del pastís europeu per poder fer front a la despesa extra que ha originat la pandèmia, des del serveis socials fins la neteja i desinfecció d'instal.lacions municipals. La presidenta de la Diputació també se suma a la reivindicació.

Focus posat al tren tram

Els líders territorials tarragonins van qüestionar una de les principals infraestructures de mobilitat previstes al territori: el tren tramvia que uneix -aprofitant les vies antigues de la costa- Cambrils i Tarragona i que té un ramal fins a Reus. Això és el que està dissenyant la Generalitat, però ni els alcaldes ni la Diputació ho veuen clar.

El futur metropolità

Sobre la configuració de l'àrea metropolitana van parlar clar: l'estructura política i els límits que ha de tenir és ara per ara un escull que el territori no ha salvat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00