Soroll Camp de TarragonaSoroll Camp de Tarragona
Ocio y cultura
Literatura

Un pont, dos mons

L'escriptor i periodista Martí Gironell ens presenta "Paraula de jueu", el seu darrer llibre, seqüela del gran èxit "El pont dels jueus".

El pont medieval de Besalú torna a ser l'excusa per desenvolupar "Paraula de jueu". / Cedida

Tretze anys després de debutar com a novel·lista amb '"El Pont dels jueus", un dels grans èxits en català amb més de 100.000 exemplars venuts i traduccions a diverses llengües, l'escriptor i periodista Martí Gironell s'ha aventurat a fer-ne una seqüela i torna a ambientar en el seu Besalú natal "Paraula de jueu". Una novel·la, situada al segle XIV, que gira en tres eixos: la reconstrucció del pont, la rivalitat entre les comunitats jueva i cristiana i la importància del llibre i la paraula en la cultura jueva.

De fet, la novel·la que s'inicia en el moment que el mestre d'obres Pere Baró rep l'encàrrec de la vila reial de Besalú de reconstruir el pont que tres-cents anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard, un dels protagonistes de l'anterior llibre. Una riuada l'ha destruït i posa en risc l'expansió i la posició comercial de la ciutat. Un jove jueu, en Kim, descendent dels Llombard, troba la manera de participar en les obres, que s'aturaran per causes que es veurà abocat a investigar.

Aquest dissabte, Gironell presenta el llibre a Reus i a Montblanc. A la capital del Baix Camp ho farà en format vermut a la terrassa de la Casa Navàs, joia modernista, i a la capital de la Conca de Barberà ho farà al claustre de l'Església de Sant Francesc.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00