Soroll Camp de TarragonaSoroll Camp de Tarragona
Ocio y cultura
Sindicats

S.O.S Baix Penedès

Els sindicats exigeixen a la Generalitat un pla de xoc urgent a les comarques del Penedès per impulsar la indústria local i millorar les comunicacions existents. Aquest cap de setmana hi haurà noves mobilitzacions.

Protestes durant la vaga dels treballadors de Sant Gobain, a l'Arboç del Penedès. / ACN

Tarragona

Els sindicats exigeixen a la Generalitat un pla de xoc urgent a les comarques del Penedès. La manca d'infraestructures i d'una bona connexió tant amb Barcelona com amb Tarragona és un dels motius que ha acabat duent al Baix Penedès a ser la comarca amb més atur, fregant una taxa del 20%. És el primer punt on cal una inversió urgent, apunten Mercè Puig, secretària general de CCOO a Tarragona i Joan Llort, homòleg d'UGT a la demarcació, amb qui hem conversat aquest dijous al Soroll Camp de Tarragona.

Són terres amb un sector vitivinícola i primari predominant i amb una indústria local poc cuidada per part dels governs. Per això reclamen inversions imminents, per evitar la degradació i les deslocalitzacions. Tot plegat, pocs dies després d'haver-se tancat el conflicte de Saint Gobain, ja n'hi ha un altre d'obert a la comarca veïna amb l'empresa Bosch, que vol tancar i deixar 300 treballadors sense feina.

Des de CCOO i la UGT admeten que la situació d'interinatge del Govern dificulta la resposta al seu reclam, però han assegurat que l'executiu català en funcions té marge per desplegar algunes inversions. És per això que han fet una crida a tota la ciutadania a sumar-se a la protesta convocada el dissabte, 3 d'octubre, a Santa Margarida i els Monjos en defensa del futur econòmic del Gran Penedès.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00