Sociedad

Educació aparta un professor d'institut de Castellar del Vallès a qui s'investiga per assetjament sexual

El departament mou fitxa després de alumnes i exalumnes s'hagin mobilitzat en contra del docent, que porta més de 15 anys exercint com a mestre d'educació física

Les joves consideren que l'INS Castellar ha actuat de forma còmplice al permetre comentaris i comportaments del professor, malgrat múltiples queixes de pares i alumnes

Un dels missatges publicats a la xarxa social / Instagram

Barcelona

Després d'anys de presumptes assetjaments sexuals, les alumnes i exalumnes de l'Institut Castellar de Castellar del Vallés han dit prou. Aquest matí, abans de les classes, a les 8h, les joves han fet una sentada contra un professor d'educació física a qui acusen de tocaments, comentaris i comportaments sexualitzants.

Fa tres dies, les alumnes de l'institut van obrir un compte d'Instagram per fer públics els comentaris del docent, després de més de 15 anys de queixes a la direcció de l'escola. Poc després de la protesta, l'Ajuntament ha informat del cas al departament d'Educació que ha iniciat una inspecció i ha apartat al professor de forma cautelar.

"Us deixaré sortir abans si ella em fa un petó"; "Aquesta nit he somiat amb tu però no et puc dir què passava"; "quina llàstima que siguis tan petita"; "ho tindràs difícil per aprovar perquè ets planeta"; “com et segueixis traient més roba, m’empalmaré”, o “Si feu el ball amb faldilla us pujo un punt a la nota”. Són alguns dels comentaris que alumnes i exalumnes asseguren a les xarxes, al compte A tu què t'ha fet?, que el professor va fer-los durant les classes.

Els testimonis publicats, a les xarxes, relaten tocaments durant exercicis, petons enmig de classe, comentaris sexuals sobre el físic de les alumnes o vistes als vestuaris de noies. "Va entrar als vestuaris de la classe de la meva germana quan s'estaven dutxant i va preguntar-los si necessitaven ajuda", explica una usuària d'una escena de fa 14 anys. Una altra alumna de la promoció del 95 recorda que en una excursió al Canal Olímpic el docent presumptament va mullar a les alumnes mentre cridava "concurs Miss samarreta mullada".

Segons el Departament d'Educació, Inspecció ha començat a recollir informació sobre els fets, parlant amb les víctimes i el centre, per aclarir el cas. En l'actualitat no consten denúncies policials contra el professor, que ha treballat de professor al mateix centre des de fa quasi 20 anys. Algunes alumnes asseguren haver traslladat queixes a la direcció de l'escola durant aquestes últimes dècades sense resultat. Arran de les protestes, l'equip directiu de l'institut Castellar ha emès un comunicat on conclouen que "Direcció i Inspecció estan portant a terme una investigació dels fets que determinarà si hi ha indicis que poden constituir una falta" i on rebutgen "qualsevol manifestació de violència masclista”.

L'ajuntament de Castellar també ha fet públic un comunicat on manifesten que “des del primer moment en que es té constància d’aquesta situació”, el consistori ha instat al centre i al Departament d’Educació a prendre mesures. L'ajuntament també ha posat a disposició de víctimes i famílies un equip de suport jurídic i psicològic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00