Sociedad
EDUCACIÓ

Educació posarà en marxa l'Escola d'oficis el curs vinent

L'objectiu és ampliar la formació dels joves a partir dels 16 anys i de professionalitzar alguns sectors com el d'electricista o calefactor

La ministra d'Educació Ester Vilarrubla. / altaveu

Andorra la Vella

La ministra titular, Ester Vilarrubla així ho ha anunciat durant la compareixença que ha fet davant del Consell General per explicar com ha anat l’inici del curs escolar 2020-2021

El nombre d’alumnes és de 10.879, el que suposa una disminució del 0,37% respecte a l’anterior, tot i que les dades no estan tancades perquè hi ha famílies que encara no han presentat la documentació. El sistema educatiu andorrà ha incrementat el nombre d’alumnes un 0,7%, mentre que l’espanyol ha disminuït un 1,3% i el francès un 2%. El sistema educatiu britànic ha experimentat un creixement del 51%.

Entre els projectes del ministeri, hi ha la creació de l’Escola d’oficis que serà una realitat el curs vinent amb l’objectiu d’ampliar la formació dels joves a partir dels 16 anys i de professionalitzar alguns sectors com el d’electricista o calefactor. Estarà ubicada a l’aula taller de la Massana.

Així mateix, s’implementarà un nou sistema d’avaluació a la formació professional i la branca sociosanitària es dividirà en dos, una més dedicada a la gent gran. El centre d'adults es transformarà en el centre de coneixements al llarg de la vida que s'instal·larà a l'edifici les Columnes d'Andorra la Vella.

Finalment, aquest any s’ha de desplegar la Llei del Cos d’Educació i es reprendrà el procés de fer fixes a docents eventuals, entre altres.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad