Miércoles, 28 de Octubre de 2020

Otras localidades

L'Hospital Mateu Orfila crea un grup de suport al dol perinatal

Aquest any 7 famílies s'han vist afectades per la mort d'un nadó

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu / Pixabay

En motiu del Dia Internacional del Record, l'Hospital Mateu Orfila posa en marxa un servei d'ajuda i atenció psicològica fins ara inexistent a l'illa per a la superació del dol en els pares que pateixen casos de morts perinatals.

Acompanyats per la psicòloga de Cures Pal·liatives, Magdalena Marqués, i la llevadora i supervisora de la planta de Tocoginecología, Isabel Aragó, aquest grup de reunirà un cop a el mes amb l'objectiu de posar a l'abast dels pares "un espai íntim d'escolta activa , d'acompanyament i cura emocional, on compartir experiències i sentiments des del respecte mutu, de comprensió sense judici ", han explicat des del centre sanitari.

La pèrdua d'un fill durant la gestació o poc després de néixer no és un fet habitual però representa un gran trauma per als pares que es troben en aquesta situació. Moltes vegades, els duels per mort perinatal no són socialment reconeguts ni públicament expressats ja que la major part de centres sanitaris oferien una atenció nul·la o molt escassa en aquests casos.

L'Hospital Mateu Orfila se suma ara a la xarxa de centres de tot l'Estat que fan visible aquesta necessitat incorporant protocols adequats per prestar assistència a alguna de les 7 famílies que s’han trobat en aquesta situació durant 2020.

En el moment de l'alta hospitalària, a la parella afectada se li donarà, si ho desitja, una caixa de records i una sèrie de recomanacions per escrit sobre el procés del dol i recursos diversos que puguin servir d'ajuda quan arribin a casa.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?