Sociedad
Coronavirus Covid-19

Menorca ja fa proves de tests ràpids de Covid

Dalt Sant Joan a Maó ja disposa d'aquestes proves que diuen en pocs minuts si una persona pateix la malaltia

Aquestes proves ràpides ja es fan a Dalt Sant Joan de Maó. / CAIB.

Mahón

El servei de Salut disposa ja de 850.000 tests ràpids d’antígens, algun dels quals ja s’estan començant a aplicar en diversos centres d’atenció primària.

En el cas de Menorca, aquests tests ràpids s’han utilitzat ja a la UVAC de Dalt Sant Joan i, una vegada acabi la formació dels professionals, s’aplicarà a la resta de centres de salut, punts d’atenció continuada i serveis d’urgències d’atenció primària de tota l’illa.

La població a qui estan adreçades aquestes proves diagnòstiques són pacients amb símptomes de menys de cinc dies. El test ràpid d’antígens permet diagnosticar el virus en pacients simptomàtics en els primers cinc dies d’infecció, quan la càrrega viral és més alta. És una eina diagnòstica molt útil, ja que el fet de disposar dels resultats en quinze minuts permet actuar amb més celeritat a l’hora de tallar la cadena de transmissió i frenar la transmissió comunitària del virus.

Aquest test diagnòstic detecta els anomenats antígens, unes proteïnes específiques presents en el virus. Es realitza introduint els escovillons via nasofaríngia (igual que les PCR) per extraure les mostres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00