Deportes

Rebaixa salarial al Barça: conflicte entre club, jugadors i treballadors

Els jugadors i els treballadors del club no volen compartir la mateixa taula de negociació i les converses haurien de començar aquest proper dimecres.

Rebaixa salarial al Barça: conflicte entre club, jugadors i treballadors

Rebaixa salarial al Barça: conflicte entre club, jugadors i treballadors

07:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1603114592036/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La directiva del Barça vol rebaixar la massa salarial i vol que la negociació respectiva es porti a terme en una taula conjunta. Tant jugadors com treballadors sota les mateixes condicions. El club ha respost d’aquesta manera al burofax que li va remetre la plantilla del primer equip, on sol·licitava un espai de negociació independent de la resta de treballadors. Si es mantenen aquestes condicions, els futbolistes no acudiran a la negociació i n’impugnaran el resultat, com ja ha avançat Adrià Albets aquest matí al “Què t’hi Jugues” de SER Catalunya.

La plantilla considera que el conveni col·lectiu del futbol professional els empara, ja que per casos com aquest preveu un tractament específic. La postura dels futbolistes compta amb el suport sindical de Comissions Obreres, que, com ha informat al Barça, considera normal la petició dels jugadors atenent a la seva relació laboral especial. Es comprèn, diu CCOO, que no se sentin representats pel comitè d’empresa.

D’altra banda, la resta de treballadors del club tampoc vol que la negociació es porti a terme en una taula conjunta. Diuen que un col·lectiu no pot decidir pels altres col·lectius i, sota aquesta premissa, consideren que cadascú ha de defensar la seva pròpia posició. A aquest respecte, els jugadors del primer equip tenen clar que, si algú ha de patir una rebaixa salarial, són ells, en cap cas els treballadors de base.

La petició dels futbolistes blaugranes és a l’uníson. Malgrat que tres futbolistes no haurien firmat el burofax (Lenglet sembla finalment que sí), secunden la sol·licitud com la resta dels seus companys. En el cas de De Jong, per exemple, no va afegir la seva firma perquè defensa uns interessos particulars que difereixen de la resta.

Més actualitat blaugrana: vot de censura i públic al Camp Nou

El club va enviar un protocol a la Generalitat, el qual va ser analitzat a una reunió mantinguda divendres. Aquest dimecres hi haurà una nova reunió amb conselleries de Salut, Interior, Secretaria General de l'Esport i el Barça. Es tractarà el tema del vot de censura previst per 1 -2 de novembre i el partit davant del Dinamo de Kiev previst pel dia 3, on el Barça voldria fer entrar a uns 10.000 afeccionats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00