Miércoles, 25 de Noviembre de 2020

Otras localidades

L'onada als serveis socials torna a créixer

Les peticions d'ajuda per necessitats bàsiques es van doblar durant el confinament, no han baixat a l'estiu i ara tornen a pujar

Taula rodona al programa 'Soroll'

Taula rodona al programa 'Soroll' / Ràdio Girona

Les peticions d’ajuda per necessitats bàsiques es van doblar durant el confinament, no han baixat a l’estiu i ara tornen a pujar, alerten entitats com Cáritas o Creu Roja. El tercer sector adverteix que costarà remuntar perquè, en alguns casos, ni tan sols amb feina s’arriba a cobrir els mínims.

La majoria dels nous afectats són gent que depèn del sector turístic. Són majoria però no els únics perquè entre els nous demandants d’ajuda hi ha també gent que s’han quedat sense feina perquè l’empresa ha tancat, gent que encara no ha cobrat l’ERTO i els que, tot i tenir feina, no poden pagar la cistella de la compra, els subministraments o l’habitatge, un problema de mal solucionar segons Caye Gómez, de Cáritas.

A aquests s’hi sumen els que ja s’arrosseguen des de la crisi del 2008. Norma Rivas, de Creu Roja, diu que les aportacions que van rebre a l’inici de la pandèmia van a la baixa i confien en una resposta de l’administració per afrontar un període d’incertesa que els obliga a moure’s en el curt termini.

Tenen més feina que mai i menys gent per fer-la perquè molts dels seus voluntaris són personal de risc. A més, les famílies que estan en situació complicada també estan perdent l’esperança amb la que afrontaven la situació el mes de març.

"Un hivern molt difícil"

Justament, a Girona ciutat han augmentat un 70% el nombre de persones que reben ajudes d'urgència.Als col·lectius en risc d'exclusió social, s'hi sumen els qui pateixen precarietat arran de la pandèmia. Núria Pi, regidora de Drets Socials, ha dit que encaren un "hivern molt difícil". Més de 5 mil persones han hagut de recórrer als Serveis Socials de l'Ajuntament.

Roses, per la seva banda, duplicarà els diners destinats al centre de distribució d’aliments, dels 30.000 actuals als 60.000 euros. També crearan per primer cop una partida per la gestió dels pisos socials. Ho inclouen els nous pressupostos, que contemplen un augment del 30% de l’àrea social per fer front a la crisi de la covid.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?