Sociedad

Sánchez demana "disciplina social" a la població i situa en les CCAA la competència per aplicar restriccions

El president del govern espanyol avisa que "la situació és greu" i venen "mesos durs"

El president del Govern, Pedro Sánchez / Borja Puig de la Bellacasa EFE

Madrid

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat "màxima disciplina social" a la població perquè la "situació és greu". Sánchez ha avisat que venen "mesos durs" i ha reclamat "unitat" a la ciutadania així com a les administracions i partits polítics en la lluita contra la segona onada de coronavirus.

"Per contenir els contagis hem de reduir la mobilitat i els contactes entre persones", ha dit en una declaració institucional aquest divendres, en què ha fet una crida a "intensificar l'acció".

Sánchez ha refermat la competència autonòmica en aquesta fase de la pandèmia i ha situat en les comunitats la potestat d'aplicar restriccions.

Sánchez també ha recordat que el document d'actuació homogènia pactat al Consell Interterritorial de Salut de dijous recull que la decisió sobre les mesures i el moment de prendre-les recau en les autonomies. "És el que estem veient al llarg i ample del nostre país en el dia d'avui", ha dit Sánchez, sobre els anuncis de noves restriccions i tocs de queda de comunitats com Madrid, el País Valencià o Castella i Lleó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00