Miércoles, 25 de Noviembre de 2020

Otras localidades

La vaga de metges té un seguiment del 20% a Menorca, segons el Govern

Els facultatius s'han manifestat contra el Reial Decret 29/2020 que permet cobrir places d'especialistes amb metges sense experiència

Vaga de metges

Vaga de metges / Simebal

Un 20% dels metges del Servei de Salut de Menorca han secundat aquest dimarts la vaga general convocada a tot l’Estat per la Confederació de Sindicats de Metges.

Els facultatius convoquen aquest atur nacional ja que consideren que el Reial Decret Llei 29/2020 aprovat pel Govern empitjorarà encara més tant les condicions laborals dels professionals com la seguretat del pacient.

Claudia Triay, delegat del Sindicat Mèdic, assegura que la vaga és el darrer recurs després de mesos de protestes on s’ha intentat entaular un diàleg amb el Ministeri de Sanitat, tot i que afirmen que aquest diàleg ha estat impossible.

A part de la vaga, una cinquantena de sanitaris s’han manifestat davant l’hospital Mateu Orfila exigint també aquestes millores laborals que han de repercutir també en una millor atenció als pacients.

No hi ha hagut cap incident durant la jornada. En relació amb els serveis mínims, aquests han estat d’un 100% als serveis d’urgències. Tant a l’atenció primària com a l’atenció hospitalària els serveis mínims han estat els mateixos que els habituals en una jornada festiva.

Pel que fa a la situació epidemiològica, Triay assegura que hi ha molta preocupació entre el personal sanitari de l’illa davant un possible creixement exponencial dels casos.

 

 

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?