Jueves, 03 de Diciembre de 2020

Otras localidades

EGM EGM La SER lidera 2020 con su mejor resultado en tres años

Només 22 apartaments turístics han passat a ser pisos socials

L'Ajuntament de Barcelona demana responsabilitat al sector turístic que té 9.000 apartaments buits a la ciutat

Només cinc propietaris han cedit 22 apartaments turístics perquè tinguin un ús social durant els propers anys.

Només cinc propietaris han cedit 22 apartaments turístics perquè tinguin un ús social durant els propers anys. / Ajuntament de Barcelona

Gairebé quatre mesos després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, anunciés que pagaria fins a 1.200 euros mensuals per cada pis turístic que passés a ser de lloguer social, només s’han aconseguit 22 pisos. Una xifra del tot “insuficient” segons la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, tenint en compte que a Barcelona hi ha 9.000 pisos turístics registrats.

En concret, cinc propietaris han cedit 22 apartaments turístics perquè tinguin un ús social durant els propers anys. Ho fan a canvi d'un lloguer d'entre 700 i 1.200 euros, despeses a banda, que paga l'Ajuntament de Barcelona.

S'han cedit dos blocs sencers a Camp de l'Arpa i el Poble-Sec i la resta de pisos, estan en sis altres edificis del Clot, Gràcia, Sagrada Família i Hostafrancs.

Ortiz demana més implicació del sector tenint en compte que els apartaments turístics porten mesos buits per la pandèmia i que hi ha centenars de famílies esperant un pis de protecció oficial. És un “primer pas important”, diu Ortiz, “però cal més compromís, especialment d’Apartur”.

Aquests 22 pisos allotjaran durant un o tres anys a 80 persones que ara estan en albergs a l'espera d'un pis de lloguer públic. En total a la ciutat hi ha 500 famílies en aquesta mateixa situació.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?