Sociedad
Coronavirus Covid-19

Marquet augura una vacuna contra la Covid en els primers mesos del 2021

La científica andorrana membre del comitè d'experts creu que a Andorra la segona onada encara és controlable

Soroll Andorra 828-10-2020). Entrevista a Magda Marquet

Soroll Andorra 828-10-2020). Entrevista a Magda Marquet

16:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1603901458_869408/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Andorra la Vella

La científica andorrana, membre del recentment constituït comitè d'experts de la Covid19 al país, Magda Marquet, creu que la vacuna contra la Covid19 la tindrem durant la primera part del 2021, i molt probablement el proper hivern.

Marquet així ho ha afirmat al programa Soroll de SER Andorra tot indicant que hi ha diversos laboratoris que la tenen en una fase molt avançada i amb uns resultats molt optimistes.

Marquet creu que la pandèmia encara és controlable a Andorra si es continua cribant massivament la població i rastrejant els contactes. També aposta per fer tests als turistes. D'aquesta manera es pot garantir la temporada d'hivern.

La científica canillenca també creu hi haurà abans una vacuna eficaç que un tractament efectiu contra la Covid19, el qual només serveix per als casos més greus.

Per a la biotecnòloga afincada als Estats Units un altre element clau per frenar una tercera onada és la prevenció a través de la utilització de les eines tecnològiques de rastreig com les desenvolupades per Google i Apple.

Magda Marquet considera que cal seguir el model dels països asiàtics per superar l'epidèmia i que es resumeix en ser disciplinats i en atendre a les recomanacions dels científics.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00