Sociedad
AFERS SOCIALS

Satisfacció entre les entitats feministes pel projecte de llei d'igualtat efectiva entre homes i dones

Acció Feminista i l'ADA destaquen les bonificacions per complir amb els objectius d'igualtat i el registre que hauran de presentar les empreses

El secretari d'estat d'Igualtat, Marc Pons, va presentar a algunes entitats feministes el projecte de llei d'igualtat efectiva entre homes i dones / SFG

Andorra la Vella

Tant la presidenta d’Acció Feminista com la vocal de l’Associació de Dones d’Andorra, Antònia Escoda i Elvira Geli, s’han mostrat satisfetes amb les línies per on anirà aquest text que busca la igualtat real i que es preveu portar al consell general aquest desembre desembre.

Escoda opina que el fet que contempli un règim sancionador és normal, igual com n’hi ha a tantes altres lleis però sobretot destaca el paper que jugaran els beneficis per les empreses que compleixin amb els plans d’igualtat.

Des de l’ADA, Geli apunta cap al registre que obligarà a les empreses a indicar els marcadors que preveu la llei per conèixer realment l’abast de la bretxa salarial entre homes i dones, una mesura que considera molt efectiva i també la valora molt positivament.

En aquesta qüestió Escoda recorda que l’entitat ja demanava aquesta mesura des que es va desenvolupar les lleis de treball.

Quan a la creació de l’Institut de les Dones d'Andorra, la presidenta d’Acció Feminista també considera que és una bona iniciativa, sent el centre de tot el control i estudi de les desigualtats que es poden produir al país.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00