Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Obras públicas

El plenari d'Albaida aprovarà la inversió d'1.7 milions d'euros en el CEIP Covalta

Aquesta inversió arriba gràcies al Pla Edificant i se sumarà als 4.8 milions del CEIP Elías Tormo

Reunió de la Generalitat i l'Ajuntament d'Albaida / Ajuntament d'Albaida

Ontinyent

El plenari de l’Ajuntament d’Albaida aprovarà la nova delegació d’obres del Pla ‘Edificant’ de la Generalitat Valenciana, mitjançant el qual s’ampliarà i es rehabilitarà el CEIP Covalta amb 1,7 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Josep Albert, alcalde d’Albaida ha explicat que la previsió de l'Ajuntament és que les obres del CEIP Covalta, arranquen amb la nova delegació de competències, i que el procés s’inicie com més prompte millor".

Al CEIP Covalta s'ampliaran les dependències docents d'Infantil i es construirà un nou gimnàs. A més, també s'ampliarà el menjador i la cuina, es milloraran les aules de Primària i es redistribuirà l'espai de l'edifici per a crear més banys i una aula d'Educació Especial. L'escola millorarà l'accessibilitat amb la instal·lació d'un ascensor i també la seguretat amb la construcció d'una escala d'emergències.

Aquesta nova reforma s’uneix a la del CEIP Elias Tormo, aprovada també mitjançant el ‘Pla Edificant’ pel que s’invertiran 4,8 milons d’euros al citat centre. En total una inversió per part de la Generalitat de més de 6,5 milions, una suma que explica Josep Albert, alcalde del municipi és “la inversió més gran en Albaida en anys".

L'Ajuntament d'Albaida ja ha adjudicat la reforma i ampliació del CEIP Elías Tormo, una actuació amb un pressupost de 4,8 milions d'euros aportat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. L'adjudicació encara no és definitiva perquè està obert el període d'al·legacions. La previsió és que les obres comencen en gener de 2021 amb un termini d'execució de 18 mesos.

Al CEIP Elías Tormo es construirà un nou aulari d'Infantil amb sis unitats de 3 a 5 anys, lavabos accessibles des de l'aula i amb una prolongació exterior en forma de pati particular de cada classe i totes les dependències docents necessàries.

A més, en la reunió entre el director general i l'alcalde s'ha acordat que la baixa de 800.000 euros en l'adjudicació de les obres es reinvertirà en altres millores en l'escola.

Víctor García explica en quin punt estan els dos projectes

01:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1603987266362/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El projecte inclou la construcció d'un gimnàs de 160 m² dotat de trinquet, galotxeta i frontó i dues pistes esportives a l'aire lliure. L'ampliació també permetrà al centre comptar amb una aula de psicomotricitat.

L'actual edifici del centre es rehabilitarà de forma integral, ja que només es conservarà l'estructura i la façana i tota la resta es farà de nou. S'ampliarà el menjador i la cuina, i s'instal·larà un ascensor per garantir l'accessibilitat.

El director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha destacat que la inversió de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, de més de 6,5 milions d'euros en els CEIP Elías Tormo i Covalta "és una aposta per modernitzar les escoles d'Albaida, fer-les més accessibles i sostenibles des del punt de vista energètic".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00