Sociedad
COMERÇ

Cues al Pas de la Casa

El confinament decretat a França a partir de demà provoca una gran afluència de compradors a la població encampadana

Cues en la ruta cap al Pas. / Méteo Pyrénées

Andorra la Vella

Des de primera hora del matí s’han registrat importants retencions per accedir al Pas de visitants francesos que aprofitaven la jornada per tal d’aprovisionar-se abans que aquest divendres entri en vigor el confinament anunciat pel president de la República Francesa, Emmanuel Macron.

Les cues pes arribar al Pas han arribat fins a Ax-les Thermes. A Tarascó també hi ha hagut problemes importants de circulació. Cap a les onze del matí s’han començat a produït retencions de sortida per la frontera del Baladrà.

A nivell comercial, tant ahir com avui els establiments han registrat un volum de negoci inusual per un dia normal d’octubre. Així ho ha explicat el president de l’Associació de Comerciants i Veïns del Pas, Òscar Ramon Borra, qui considera que si el confinament s’allarga més enllà de l’1 al desembre alguns comerços es veuran abocats al desastre.

De la seva banda, el president de la Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié, ha explicat, que els supermercats han estat els que han treballat més, ja que principalment els que es venia a buscar era tabac i alcohol.

Els comerciants estan a l’espera de veure si més endavant es pot permetre, com ja va passar abans de l’estiu, que els ciutadans francesos més propers al Pas puguin venir al Principat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00