Sociedad

Les unitats COVID-exprés es preparen per l'hivern

S'instal·len mòduls on poder fer front a les temperatures dels propers mesos

Mòduls per a les UVAC / IB-Salut

Mahón

Atenció Primària de l'Àrea de Salut de Menorca està dotant les unitats COVID-exprés d'unes instal·lacions adaptades a la climatologia d'aquests mesos de tardor i hivern i ja instal·la mòduls prefabricats per a la presa de mostres per a les proves de diagnòstic de la COVID-19.

Aquest dijous va començar la instal·lació d'aquest mòdul a la zona de l'aparcament del Centre de Salut Canal Salat de Ciutadella i es preveu que, en poques setmanes, també arribi un al Centre de Salut Dalt Sant Joan de Maó.

Aquests mòduls prefabricats, de 28 m2 de superfície, permetran prendre mostres d'una manera més confortable, tant per als usuaris com per als professionals de l'equip UVAC que s'encarreguen d'aquest procés. El fet de ser un espai tancat, a més, possibilita tenir un equipament fix pel que fa al mobiliari necessari per a la recollida de mostres, sense necessitat de fer diàriament el procés de muntatge i desmuntatge.

La carpa que la COVID-exprés Ponent ha utilitzat fins ara es mantindrà i servirà perquè les persones citades per a la presa de mostres puguin estar a cobert mentre esperen. El mòdul de la COVID-exprés Llevant trigarà una mica més a instal·lar-se per la necessitat d'estudiar prèviament la millor manera que ocupi el mínim espai possible de la via pública.

De mitjana, les UVAC recullen unes 200 mostres a el dia, que el Laboratori de Microbiologia de l'Hospital Mateu Orfila analitza i processa en un termini màxim de 24 hores.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00