Sociedad
Patrimonio cultural

La Fundació de l'Hospital de l'Illa del Rei opta als premis nacionals de restauració

Es destaca la feina social d'integració i el paper dels voluntaris en la recuperació de l'illot

L'Illa de Rei és un exemple de recuperació del patrimoni històric i cultural. / Ràdio Menorca.

Mahón

La Fundació Hospital de l'Illa del Rei a Maó aspira aquest any a el Premi Nacional de Conservació i Restauració que concedeix anualment el Ministeri de Cultura a través de la Direcció General de Belles Arts.

La Fundació, formada per voluntaris, ha aconseguit transformar la illa del Rei del port de Maó que es trobava impracticable per la vegetació en un punt de màxim interès cultural al llarg dels últims 15 anys. Aquest illot ha passat d'estar envaït per la vegetació després de dècades d'abandonament a ser totalment visitable i estar a punt d'inaugurar una de les galeries d'art més importants a nivell internacional, Hauser and Wirth.

L'illa inclou una basílica paleocristiana, o el primer hospital naval que la marina britànica va construir a Europa entre altres atractius. El president de la Fundació, Luis Alejandre, destaca que si opten a aquest premi és per la tasca dels voluntaris i del caràcter social per recuperar aquest illot amb persones sortides de la presó per fer tasques socials.

L'expedient de l'Illa de l'Rei compta amb el suport de el Govern balear per mitjà de la Conselleria de Cultura que dirigeix Pilar Costa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00