Miércoles, 02 de Diciembre de 2020

Otras localidades

Un de cada tres carrers de l'Eixample serà pels vianants

Barcelona actualitza el Pla Cerdà a les necessitats urbanístiques i ambientals actuals

Abans de 2030 l’Eixample tindrà 21 places i un terç dels seus carrers seran eixos verds pensats per passejar i amb la velocitat limitada a 10 km/h.

L'Ajuntament de Barcelona acaba d’engegar un concurs públic internacional per dissenyar la transformació dels carrers Consell de Cent, Girona, Rocafort i Borrell en eixos verds on els cotxes hauran d'anar a 10 km/h; i un altre, per definir com seran les quatre primeres places a les cruïlles de Consell de Cent amb Rocafort, Borrell, Enric Granados i Girona. Places lliures de cotxes que tindran una superfície de 2.000 metres quadrats, com les del barri de Gràcia.

Abans de 2030 aquestes intervencions s'estendran a 21 dels 61 carrers de l'Eixample i, segons precisa la segons tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, suposarà 33 hectàrees d'espai per a vianants i 6,6 de verd urbà. “Tots els veïns i veïnes tindran un espai verd o una plaça a menys de 200 metres de casa”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, descriu aquesta transformació urbana com una “actualització del Pla Cerdà a les necessitats del segle XXI”. “Actualitzar la idea de Cerdà de ciutat saludable avui vol dir reduir la presencia de cotxes, de contaminació i soroll a l’Eixample i guanyar verd i espai de qualitat pels veïns i veïnes”.

La intenció del consistori és començar les obres d’aquests primers quatre carrers i quatre places el primer trimestre de 2022 amb una inversió inicial de 37,8 milions d'euros.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?