Viernes, 27 de Noviembre de 2020

Otras localidades

LA VENTANA EN DIRECTO LA VENTANA EN DIRECTO La Ventana desde el Museu de les Ciències de València

Sanitaris sense baixa tot i ser contactes estrets d'un COVID positiu

No poden agafar la baixa de 10 dies si són negatius a la PCR o tenen anticossos, tot i haver estat en contacte estret amb un positiu

És el que diu una circular que el gerent de l'ICS i l'IAS ha enviat als responsables de salut laboral dels centres sanitaris de Girona

L'Hospital Santa Caterina de Salt

L'Hospital Santa Caterina de Salt / Jordi Altesa

La circular que el gerent ha enviat a les Unitats Bàsiques de Prevenció de l’ICS i l’IAS de Girona diu que el personal sanitari que ha estat en contacte estret amb un malalt ha de continuar treballant si dona negatiu a la PCR o té anticossos. La circular recull que això es fa d'acord amb el protocol de l'Agència de Salut Pública de Catalunya que detalla què s'ha de fer si el servei -l'assistència mèdica- pot quedar compromesa per falta de personal.

El gerent diu literalment a la circular que ha enviat a les Unitats Bàsiques de Prevenció -que són els responsables de salut laboral del col·lectiu sanitari-  que “no és pertinent la baixa laboral en aquests casos”. Això vol dir que el que els metges recepten per als seus pacients, no se’ls aplica a ells. El motiu és que si agafessin la baixa no hi hauria prou personal per fer front a la demanda que hi ha als centres sanitaris.

Circular dirigida a les Unitats Bàsiques de Prevenció de l'ICS Girona i l'IAS / Ràdio Girona - Ser Catalunya

La circular a la que ha tingut accés Ser Catalunya diu que la pressió assistencial a l’hospital Josep Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt és crítica. Hi ha més de 160 pacients ingressats, dels quals 50 a la UCI i han suspès la meitat de l’activitat quirúrgica programada.

L’evolució de pacients ingressats a tota la regió està encara en fase de creixement i s’acosta als 400 llits ocupats i calculen que d’aquests, entre el 10 i el 15 per cent entraran a la UCI.

La incidència de la covid a Girona en les últimes dues setmanes és la més alta de Catalunya.

'Agressió' per Metges de Catalunya

El sindicat Metges de Catalunya demana a la Generalitat que faci marxa enrere i retiri l’ordre que impedeix que els professionals sanitaris agafin la baixa quan han estat contacte estret d’un positiu i tenen una PCR negativa o tenen anticossos. Ho qualifiquen d’agressió.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?