Jueves, 21 de Octubre de 2021

Otras localidades

Sanitaris sense baixa tot i ser contactes estrets d'un COVID positiu

No poden agafar la baixa de 10 dies si són negatius a la PCR o tenen anticossos, tot i haver estat en contacte estret amb un positiu

És el que diu una circular que el gerent de l'ICS i l'IAS ha enviat als responsables de salut laboral dels centres sanitaris de Girona

L'Hospital Santa Caterina de Salt

L'Hospital Santa Caterina de Salt / Jordi Altesa

La circular que el gerent ha enviat a les Unitats Bàsiques de Prevenció de l’ICS i l’IAS de Girona diu que el personal sanitari que ha estat en contacte estret amb un malalt ha de continuar treballant si dona negatiu a la PCR o té anticossos. La circular recull que això es fa d'acord amb el protocol de l'Agència de Salut Pública de Catalunya que detalla què s'ha de fer si el servei -l'assistència mèdica- pot quedar compromesa per falta de personal.

El gerent diu literalment a la circular que ha enviat a les Unitats Bàsiques de Prevenció -que són els responsables de salut laboral del col·lectiu sanitari-  que “no és pertinent la baixa laboral en aquests casos”. Això vol dir que el que els metges recepten per als seus pacients, no se’ls aplica a ells. El motiu és que si agafessin la baixa no hi hauria prou personal per fer front a la demanda que hi ha als centres sanitaris.

Circular dirigida a les Unitats Bàsiques de Prevenció de l'ICS Girona i l'IAS / Ràdio Girona - Ser Catalunya

La circular a la que ha tingut accés Ser Catalunya diu que la pressió assistencial a l’hospital Josep Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt és crítica. Hi ha més de 160 pacients ingressats, dels quals 50 a la UCI i han suspès la meitat de l’activitat quirúrgica programada.

L’evolució de pacients ingressats a tota la regió està encara en fase de creixement i s’acosta als 400 llits ocupats i calculen que d’aquests, entre el 10 i el 15 per cent entraran a la UCI.

La incidència de la covid a Girona en les últimes dues setmanes és la més alta de Catalunya.

'Agressió' per Metges de Catalunya

El sindicat Metges de Catalunya demana a la Generalitat que faci marxa enrere i retiri l’ordre que impedeix que els professionals sanitaris agafin la baixa quan han estat contacte estret d’un positiu i tenen una PCR negativa o tenen anticossos. Ho qualifiquen d’agressió.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?