Jueves, 02 de Diciembre de 2021

Otras localidades

CORONAVIRUS

Es crea l'Oficina Covid i la dirigirà Bruno Bartolomé

L'executiu també ha creat el Laboratori Nacional d'Epidemiologia

El director de l'Oficina Covid, Bruno Barolomé.

El director de l'Oficina Covid, Bruno Barolomé. / ANA

El Govern crea l’Oficina Covid que estarà dirigida per Burno Bartolomé.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que l’oficina s’encarregarà de la tasca de rastreig entre els contactes dels infectats de coronavirus que ja s’està realitzant en l’actualitat i també tindrà capacitats diagnòstiques. Tindrà una estructura pròpia i s’instal·larà a l’edifici de les Comunes, a les antigues dependències de la Batllia.

Precisament, aquest dimecres s’ha nomenat el seu director que serà Burno Bartolomé, que ha ocupat diferents càrrecs de comandament en el món de l’educació.

D'altra banda, també s'ha aprovat el decret que estableix la creació del Laboratori Nacional d'Epidemiologia, que comptarà amb diverses fases. En una fase inicial serà el SAAS qui ho gestionarà i tindrà com a principal objectiu la validació d'eines que ens serviran per al diagnòstic. Així doncs, la primera feina encomanada serà la validació dels tests d'antígens en saliva que aviat arribaran a Andorra per valorar la seva sensibilitat. Posteriorment, es dedicarà a altres aspectes de desenvolupament i serà una eina clau per qualsevol amenaça. La voluntat del Govern, a més, és que també s'impulsi la recerca i s'implementi un nou sector al país com és el de la biotecnologia.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?