Jueves, 03 de Diciembre de 2020

Otras localidades

EGM EGM La SER lidera 2020 con su mejor resultado en tres años

Ada Colau fa una crida a no comprar a Amazon per Nadal

L'alcaldessa de Barcelona demana als ciutadans que donin suport al comerç de proximitat

El logo d'Amazon

El logo d'Amazon / CARLOS JASSO (REUTERS)

L'alcaldessa, Ada Colau, ha demanat als barcelonins que no comprin a Amazon, ni a altres grans plataformes d'internet, i que donin suport al comerç de proximitat. S'ha sumat d'aquesta manera a la demanda que també ha fet aquesta setmana la seva homòloga a París, Anne Hidalgo. Colau ho ha dit en l'acte d'entrega del Premi Barcelona Comerç, que atorga la fundació que agrupa els eixos comercials de Barcelona.

Colau ha dit que "ara més que mai el comerç de proximitat ens necessita" i per això ha demanat als ciutadans "que no comprem en absolut a Amazon ni a cap d'aquestes grans plataformes que no tributen localment ni aporten gran riquesa". En un moment en el que el sector pateix les conseqüències econòmiques de la pandèmia, l'alcaldessa ha afegit que les botigues de barri "ens necessiten igual que nosaltres les necessitem".

No és el primer cop que Colau fa aquesta crida, però sí que és la vegada que l'ha fet més clara. Just ahir el president de la patronal PimeComerç, Àlex Goñi, va enviar una carta a l'alcaldessa en la que li expressava la preocupació del sector perquè, mentre les petites botigues tenen restriccions per la pandèmia, amazon no deixa de multiplicar le vendes. En l'escrit, Goñi també li demanava que, igual que Hidalgo, es manifestés públicament en suport del comerç de Barcelona i que demanés als ciutadans que frenessin les compres a Amazon.

A l'acte també hi era el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, que ha afegit que les plataformes d'aquest tipus no paguen tots els impostos que caldria a la ciutat i al país. Recordem que Barcelona està intentant implantar l'anomenada 'taxa Amazon' per gravar les grans plataformes de comerç electrònic.

Amazon ha respost a les paraules de l'alcaldessa recordant que a Catalunya hi ha 2.000 petites i mitjanes empreses que venen els seus productes a través d'aquesta plataforma. En un comunicat també recorda que genera molts llocs de treballs en els centres logístics i de distribució que té a Catalunya i en el centre de disseny de software.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?