Miércoles, 27 de Enero de 2021

Otras localidades

La Zona Franca tindrà al març 3 noves parades de metro

Totes les estacions del viaducte i els tallers tindran plaques fotovoltaiques al sostre que produiran el 3% de tota l'energia que consumeixen les línies 9 i 10 del metro

Plànol de la L10

Plànol de la L10 / Departament de Territori

La Generalitat posarà en servei les tres estacions que falten del viaducte de la Línia 10 Sud del metro el proper mes de març. Ara mateix l'última parada és la de Zona Franca i s'afegiran les de Port Comercial, Ecoparc i Zal/Riu Vell. Aquestes estacions i els tallers tindran el sostre cobert de plaques fotovoltaiques que generaran una quantitat d'energia equivalent al 3% de la que consumeixen anualment la L9 i la L10.

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha explicat que està previst que les tres noves estacions de la L10Sud tinguin "un milió d'usuaris anuals, per tant, estem parlant de xifres importants". Diu Calvet que la idea era poder posar-les en servei abans, però que la pandèmia ha retardat una mica la finalització dels treballs i que s'inauguraran al mes de març. Són tres estacions que hauran costat 10 milions i mig d'euros.

Les tres noves parades i la de Zona Franca tindran el sostre, de 500 metres quadrats, cobert de plaques fotovoltaiques que generaran 200.000 kwh, una energia que es connectarà a la xarxa d'alimentació de la línia 9 i 10. Els panells de l'estació de Zona Franca ja estan instal·lats i les plaques de la resta d'estacions estaran a punt a la primavera.

Però la part més important d'aquest projecte de generació d'energia estarà a la coberta dels tallers de metro de la Zona Franca, que té una superfície similar a la de 5 illes de l'Eixample. La idea és que aquesta instal·lació funcioni a partir del 2022 i llavors s'estaran generant prop de 3 milions de kwh, una quantitat que equival al 3% del total de l'energia que consumeix la línia 9 i 10 del metro.

El cost del projecte és de 3 milions d'euros.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?