Viernes, 26 de Febrero de 2021

Otras localidades

CORONAVIRUS

Brot de coronavirus a l'hospital

Set professionals i dos pacients han donat positiu i la planta de medicina interna s'ha tancat

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. / ANA

Brot de coronavirus a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell que obliga a tancar la planta de medicina interna.

El SAAS ha explicat que s’han activat els protocols de seguretat a l’hospital tant pels pacients com pels treballadors després de detectar-se 9 positius per Covid-19. Es tracta de 7 professionals i 2 pacients.

Els cribratges periòdics que es realitzen en els diferents serveis del centre hospitalari han permès detectar 7 professionals sanitaris (1 infermer, 5 auxiliars d’infermeria i 1 estudiant en pràctiques) i 2 pacients ingressats a planta de Medicina Interna positius per coronavirus.

Després del resultat positiu dels 2 pacients, que ja s'han traslladat a la planta habilitada per a Covid, s'ha procedit a fer les proves als 14 pacients ingressats a la mateixa planta i s’està a l’espera de rebre els resultats.

Les famílies han estat immediatament informades i la planta de medicina interna ha quedat tancada i aïllada per fer el seguiment dels pacients.

L’origen del brot es desconeix i, segons el SAAS, pot ser multicausal, tant extern com intern.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que la incidència es va descobrir en el moment que una professional sanitària va mostrar algun símptoma en el moment en que s’estava duent el cribratge. Assegura que els pacients afectats tenen símptomes lleus i els professionals són asimptomàtics. A més, hi ha set sanitaris més aïllats per ser contactes directes dels positius. En tot cas, ha descartat que hi hagi hagut un comportament imprudent dels professionals i ha recordat el fenomen dels grans contagiadors com va passar al Cedre on es va estendre el virus, malgrat la portadors duia doble mascareta, bata i guants.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?