Sociedad
ACTUALITZACIÓ DADES

76 nous casos de Covid-19 en les darreres 24 hores

Hi ha 12 persones a planta i 9 a la UCI, dels quals 6 amb ventilació mecànica

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa d'aquest divendres. / Govern

Andorra la Vella

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha actualitzat aquesta tarda les dades epidemiològiques en què s’han notificat 76 nous positius, fet que eleva el total a 6.142 des de l’inici de la pandèmia. La mitjana de casos en els darrer cinc dies és de 52,8. Actualment hi ha 827 casos actius, gràcies a les 112 altes que s’han donat en les darreres hores i que ja són 5.239. Les defuncions es mantenen en 76.

A l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell 21 pacients ingressats, tres més que dijous. D’aquests 12 estan a planta i 9 ala Unitat de Cures Intensives, dels quals 6 estan amb ventilació mecànica.

Pel que fa a la situació a les escoles, hi ha 12 aules totalment aïllades i 23 amb vigilància activa parcial.

La taxa de reproducció del virus continua a la baixa i es situa a 0,87, mentre que la positivitat de les proves PCR i TMA està a 8,3%. Un fet que, segons Benazet, indica que poc a poc s’està controlant la pandèmia. Sí que assenyala que el patró més comú dels contagis actuals és de reunions familiars o d’amics que es reuneixen sense respectar les mesures de seguretat i ha anunciat que s’ha obert un expedient informatiu.

Respecte al brot al centre penitenciari de la Comella, aquest s’estén a 10 agents i cinc interns. En aquest sentit, Benazet assenyala que s'està fent l'estudi de traçabilitat del brot i s'analitzarà si hi ha hagut actituds imprudents.

També ha aprofitat per anunciar que l’stop lab mòbil es traslladarà demà a Sant Julià de Lòria i que el cribratge escolar començarà al desembre amb tests d’antígens amb mostra nasofaríngia als docents i també als alumnes de batxillerat i de Formació Professional. Un cop es tinguin els tests de saliva es farà amb els alumnes més petits. En aquest sentit, espera que arribin a mitjans de desembre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00