Lunes, 30 de Noviembre de 2020

Otras localidades

"No em sorprèn que el Madrid estudiï què va passar amb Pedri: és un cas entre milers"

Jose Manuel Díaz, un dels màxims responsables de formació i captació de el Madrid llavors, passa pels micròfons del 'Què t'hi Jugues!' a SER Catalunya.

El Barça va fitxar Pedri després d'elaborar 12 informes sobre el futbolista. El primer, amb data del 22 d'octubre de 2017. Amador Lorenzo, exporter de Madrid i Barça, va ser el primer que va etiquetar un informe al club blaugrana amb la recomanació de incorporar-lo. El traspàs es va materialitzar dos anys després, a l'estiu de 2019.

Un any i mig abans, al febrer de 2018, Pedri va passar una setmana a prova en el Cadet del Reial Madrid. Per primera vegada, un dels responsables de formació i captació de el club blanc llavors, José Manuel Díaz, recorda al 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya que "aquesta setmana del 5 de febrer de 2018 cau una nevada impressionant a Madrid. Dilluns no es va poder entrenar, el dimarts i dijous molt poc perquè el cadet on feia la prova jugava un amistós el dimecres, i per protocol de club dels jugadors que estan a prova, no els poden disputar. "

El tècnic, ja fora de club, explica que "amb només aquests dos entrenaments pre i post partit es valora que amb tan poc temps no es pot prendre una decisió, sabent fins i tot que quan tornés a Canàries signaria per Las Palmas si no es quedava al Madrid ".

A col·lació de la notícia que va comptar Antón Meana dimarts a 'El Larguero', Díaz recorda que "en aquell moment no hi va haver res d'embolic dins del club per la decisió sobre Pedri. El que hagi passat ara ja no ho sé ". Afegeix que "ara ningú dubta el potencial que tenia Pedri, però cal prendre decisions amb el que un pugui veure en aquest moment. I el que Pedri va poder demostrar en aquests estones de dos entrenaments, a més amb circumstàncies molt anòmales per a ell, no va ser suficient ".

Preguntat per si el responsable final de la decisió va ser Alfredo Merino, director nacional de captació del Reial Madrid, ha defensat que "les decisions es prenen consensuades, i aquesta s'havia de prendre de pressa perquè estava Las Palmas esperant. Jo estava a Krasnodar amb el Juvenil A, que jugava partit de Youth League, i no vaig poder veure la prova. No sé exactament qui és la persona que pren la decisió. Però mai l'ha presa una persona sola. "

Sobre les conseqüències que pugui tenir ara, entén que "ràbia sempre dóna, perquè un sempre vol fer la seva feina el millor possible. Casos com aquest passen de tant en tant, però passen. Fa 5 anys va passar a l'inrevés amb Marcos Asensio, per exemple. Els responsables de cada club prenen una decisió, i si després el noi arriba té més repercussió ". I afegeix que "no sé si ara cou que Pedri jugui al Barça, però és l'obligació del Madrid assabentar-se realment del que va succeir. M'atreviria a dir que parlem d'un cas entre milers, quan succeeixen aquest tipus de coses".

També apunta l'excepcionalitat de la precocitat del futbolista canari: "l'explosió de Pedri a Las Palmas ha estat tan immediata que el seu pas per categories inferiors no ha existit, va anar directament al primer equip. El director esportiu va oferir a diversos equips, també al Reial Madrid igual que al Barça o al Manchester City, i se'l va emportar el primer que va pagar. "

Tot es va accelerar llavors, dos anys després del primer informe de seguiment elaborat pel Barça i un any i mig després de la prova del Madrid. A l'estiu de 2019, quan el llavors secretari tècnic de Las Palmas Toni Otero li va recomanar a Jose Mari Bakero, per al Barça. L'heroi de Kaiserlautern, després de veure'l en un amistós davant el Betis, va posar en alerta a l'avui secretari tècnic Ramon Planes, que va tancar el tracte en 5 dies per 5 milions d'euros.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?