Sociedad

El jutge deixa en llibertat el fals metge

Jesús Giménez Oliva surt de la presó després de 7 mesos

Haurà de presentar un certificat amb la vida laboral cada 15 dies

Jesús Giménez Oliva portava mesos fent-se passar per metge o infermer en diferents serveis, hospitals públics, residències de gent gran o empreses com AmazonCADENA SER

Barcelona

En llibertat el fals metge de Terrassa que va aconseguir colar-se en diferents centres sanitaris durant la pandèmia i que fins i tot va arribar a firmar certificats de defunció de malalts de Covid19. A més, ell també va “visitar” pacients i gent gran tot i saber que podia estar infectat per coronavirus, tal i com es va confirmar un cop empresonat a Brians 1.

El titular del jutjat d’instrucció 5 de Martorell, Víctor Espigares Jiménez, que és nou en aquesta plaça, considera que ja no hi ha risc de destrucció de proves, ni de fugida, sobretot per les restriccions imposades pel Covid. Fa menys d'un mes, un tribunal de l'Audiència de Barcelona el va mantenir entre reixes al·legant “un intens risc de reiteració delictiva”, i especialment en plena pandèmia tenint en compte que va aprofitar la primera onada i el pic de demanda per aconseguir feina.

El jutge, d’acord amb el criteri de la Fiscalia, ha dictat diverses mesures cautelars com la presentació quinzenal als jutjats, l’entrega del passaport (no en té), la prohibició de sortir d’Espanya i una mesura curiosa lligada als delictes pels quals se l’investiga: haurà de presentar cada 15 dies la seva vida laboral per certificar que no ha estat donat d'alta en cap centre sanitari. Aquesta ha estat una proposta del Col·legi de Metges de Barcelona, que malgrat tot, demanava

que es mantingués empresonat, igual com la resta d’acusacions.

L'advocat, Borja Hernández Meca, que representa la família d’un pacient mort a l’Hospital de Martorell durant el torn d’aquest fals metge, diu que l'acusat segueix sent un perill: “Amb la seva habilitat per falsificar el DNI o títols de metge no tindrà cap problema per tornar a fer el mateix. Passar d’una mesura tan greu com la presó provisional a una tan senzilla creiem que no s’entén perquè no es pondera el risc sanitari i social que representa”. Té previst presentar recurs a la decisió judicial.

Giménez Oliva, que actualment té 22 anys, ha arribat a treballar en una desena de centres sanitaris públics i privats en els últims dos anys, com a metge i com a infermer. Està sent investigat per un reguitzell de delictes: des d’intrusisme laboral continuat, fins a estafa, usurpació d’estat civil, falsedat documental o delicte contra la salut pública.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00