Sociedad

Els Mossos investiguen l'agressió a una noia transsexual de 19 anys

Ha rebut cops de puny i puntades de peu

L'Ajuntament de Barcelona i les entitats LGTBI ho condemnen i a visen que aquests actes no poden quedar impunes

Imatge que ha publicat la víctima al seu compte de Twitter després de l'agressió / Twitter: @evacasttt

Barcelona

Els Mossos i la Fiscalia d'odi i discriminació investiguen l'agressió transfòbica a una noia de 19 anys que va tenir lloc ahir a la tarda a Barcelona. Acabava de sortir de casa seva quan la van començar a insultar a crits de "puto trabelo" o "engendro". Després, va rebre diversos cops de puny i puntades de peu, com explica la víctima a les xarxes socials. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha condemnat l'agressió i ofereix suport jurídic i psicològic a la víctima. Al seu compte de Twitter, ha recordat que la ciutat és "oberta i orgullosament diversa".

Les organitzacions LGTBI+ de la ciutat també s'han sumat a la condemna dels fets. En declaracions a SER Catalunya, el president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, creu que "atacar a una persona transsexual sempre és condemnable, però fer-ho el Dia Internacional de la Memòria Transsexual és absolutament insuportable".

Des de l'Observatori demanen una llei transsexual estatal "immediata" i que es desplegui la llei pròpia de Catalunya "amb tots els recursos que facin falta".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00