Sociedad

Arenas, campió del món

Ha acabat 12è a Portimao i ha acabat guanyant el títol per 4 punts de marge sobre el japonès Ogura i l'italià Arbolino.

L'any que ve farà el salt a Moto 2 formant part de la mateixa estructura del seu equip actual, l'Aspar Team.

Es converteix en el segon campió del món de motociclisme nascut a les comarques de Girona després de Maverick Viñales, que també va guanyar el mundial de Moto 3 el 2013.

Arenas, celebrant el títol a Portimao. / Imatge: Aspar Team

Girona

Albert Arenas ha tocat el cel a Portimao (Por) i s'ha convertit en campió del món de Moto 3 per només 4 punts de marge sobre el japonès Ai Ogura i l'italià Tony Arbolino.

Ha hagut de mastegar la victòria fins a l'última volta en una cursa molt moguda en la que ha estat a punt d'anar-se'n a terra.

Després d'aguantar el ritme del poleman i guanyador final, Raúl Fernández, en les primeres voltes, ha anat perdent ritme i posicions i ficant-se al mig d'un ampli grup on les fluctuacions, els tocs i les visites al verd han estat una constant.

El risc era màxim i a 6 voltes del final, fins i tot, s'ha arribat a tocar amb Arbolino, que ha fet una remuntada espectacular després d'haver punxat als entrenaments.

Amb Ogura i Arbolino per davant d'ell i amb "problemes amb el neumàtic del darrera" ha decidit centrar-se "en pilotar". "Fins que no he vist el meu equip celebrant-ho, no he estat del tot conscient de que era campió del Món", ha explicat als mitjans oficials del Mundial.

El 12è lloc final li ha donat els 4 punts que ha sumat de més que Ogura i Arbolino encara que amb els resultats del japonès i l'italià, Arenas fins i tot hauria estat campió sense sumar perquè ha obtingut més victòries que els seus dos adversaris.

El pilot gironí ha fet un campionat de més a menys. Va començar fortíssim amb 3 victòries i un segon lloc en les 5 primeres curses que feien pensar que el títol cauria ben aviat però el segon tram del campionat només ha pogut sumar un podi i a sis curses per al final, després de la cita de Montmeló, fins i tot va arribar a perdre el liderat a mans d'Ogura.

El va recuperar en la cursa següent sumant l'únic podi de les 10 últimes curses i, a base de regularitat, ha anat consolidant una renda que ha acabat sent suficient. El títol només va perillar després de la caiguda i desqualificació patida a Xest, a dues curses per al final, quan els 19 punts de marge que tenia es van reduir fins a 3.

Arenas és el segon pilot gironí que guanya un mundial de velocitat. El primer va ser el pilot de Roses, Maverick Viñales, que es va coronar el 2013 també en la categoria petita, Moto 3. La pròxima temporada, Arenas no podrà lluir el número 1 a la seva moto perquè fa salt de categoria; passa a Moto 2.