Lunes, 25 de Enero de 2021

Otras localidades

Negocis centenaris del barri Gòtic ara estan en perill d'extinció

Asseguren que si ells tanquen no tancaran solament unes botigues, sinó part de la història de la ciutat

Alguns estan passant els seus pitjors moments des que van obrir, inclús abans de la guerra

Els carrers del Gòtic de fa un any no tenen res a veure amb els d’avui, i segurament tampoc amb els de fa cent anys. Però hi ha botigues que, malgrat les circumstàncies, no han canviat. Han viscut la guerra, la postguerra i les crisis, però ara amb la pandèmia estan passant pels seus pitjors moments. És el cas de la Guanteria Alonso, que porta al carrer Santa Anna des del 1905, i amb els anys ha diversificat els seus productes per poder sobreviure, però ara, segons diu la seva propietària, “la situació és insostenible”.

Algunes van ser pioneres en els seus inicis, com La Manual Alpargatera, que va començar a fer espardenyes de moda amb taló i brodats. Però ara, el Joan Carles Tàsies, el seu propietari, assegura que no sap com arribaran a final de mes: “Si nosaltres tanquem, no tanca solament una botiga, sinó que tanca l’últim taller artesanal d’espardenyes a la vista del públic”. Ells són els que fan les espardenyes del vestit de gala dels Mossos i pateixen perquè, si no ho fan ells, “no ho farà ningú més”.

La falta de turisme, en un barri tan massificat com el Gòtic, s’està notant, però a més, els veïns de Barcelona tampoc estan baixant a comprar a la zona, segons diu el Joan Carles. La sobreria Obach, un altre negoci que ha passat de pares a fills, ara està aguantant gràcies als clients de tota la vida: “Abans venien molts argentins a comprar boines i ara per Nadal també tenim encàrrecs de les Illes, perquè allà no hi ha barreteries.”

Són negocis únics, que porten desenes d’anys al Gòtic i que ara estan en perill d’extinció. Tots ells avisen que, quan la gent vulgui tornar-hi, potser ja serà massa tard. “Si ens en anem els de tota la vida, ja no serà el mateix. El que se’n va ja no torna”, diu la Victòria Alonso.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?