Domingo, 28 de Febrero de 2021

Otras localidades

Terrasses recuperades, però buides pel fred

Els restauradors alerten que amb el 30% d'aforament interior no n'hi ha prou, per què a més el teletreball ha canviat l'hàbit de dinar al restaurant.

Un parell de terrasses al carrer General Brito de la ciutat de Lleida

Un parell de terrasses al carrer General Brito de la ciutat de Lleida / RÀDIO LLEIDA

Els carrers de Lleida recuperen les terrasses, però la immensa majoria han estat buides a causa de les baixes temperatures. Els restauradors alerten que amb el 30 per cent interior no n'hi ha prou, i el gremi alerta que n'hi ha que encara no han pujat la persiana.

PILI SÁNCHEZ MERINO, de la Pastera: "La ventilació és deixar la porta oberta i mantenir l'aire condicionat.. és un consum que no podrem aguantar-ho, amb l'abric posat i bufanda a l'interior"

Interiors de bars i restaurants amb els abrics posats, i a l'exterior, les terrasses han envaït els carrers però sense clients. Escolta la Pili Sánchez Merino, que regenta la Pastera, al carrer General Brito de Lleida.

ANTONIO AGUILERA de Toni's Bar: "Ojalà venga el 30 per ciento, igual no nos hace falta ni restringir por què no viene la gente ja que está acostumbrada a teletrabajar"

A tocar, el restaurant-bar Toni's. El seu propietari Antonio Aguilera, assegura que, tenint en compte que el fred treu clients de les terrasses veuen insuficient aquest 30 per cent d'aforament, per què a més el teletreball ha canviat l'hàbit del dinar al restaurant.

LLUÍS LLAVOT, Client: "estavem casats de fer un tallat pel carrer.. ara podem estar dins, que aquí a Lleida fa molt fred"

Il.lusió, ganes de treballar però també dures crítiques a la gestió del Govern. Així és com afronten locals de restauració de Lleida l'inici, avui, de la desescalada, amb l'obertura al 100 per cent de les terrasses i del 30% als interiors.

JENIFER RODRÍGUEZ, clienta: "penso que l'economia s'ha d'activar per que els restauradors ho estan passant molt malament"

Sandra Bañeres, una de les sòcies de Friends Cafè, a Ricard Vinyes, només té terrassa. Una part, coberta i amb estufes, i una altra, a l'aire lliure. Obrirà les 27 taules que té en total avui, sense entendre encara perquè van haver de tancar.

SANDRA BAÑERES de Friends Cafè: "tots els nostres clients en tenen moltes ganes"

Modesto Ribes, del Restaurant la Masia, només té interior. Veu escàs el percentatge del 30%

MODESTO RIBES del Restaurant la Masia: " el 30 per cent, és molt poquet, amb un 50 per cent aniriem tots més bé"

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?