Sociedad
ECONOMIA

Actua llença un nou portal perquè les empreses andorranes creixin fora del Principat

L'eina està en marxa des d'aquest dilluns i les empreses podran observar oportunitats a nivell internacional

El ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d'Actua, Jordi Gallardo, juntament amb la directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo. / A.S. ANA

Andorra la Vella

Es posa en marxa un nou portal d’internacionalització perquè les empreses andorranes creixin fora del Principat.

L'eina que ha llençat Actua es troba en funcionament des d'aquest dilluns i és completament gratuïta i d'accés lliure per a les empreses andorranes que ja estiguin venent a l'exterior o per aquelles que ho estiguin valorant. En aquest sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d'Actua, Jordi Gallardo, ha comentat que el punt de partida són els 113 milions d'euros d'exportacions que hi va haver el 2019. Així, amb aquesta eina les empreses podran observar oportunitats a nivell internacional a partir del rigor, l'anàlisi, de l'accés a dades i d'assessorament especialitzat. De fet, ha afegit que es tracta d'una molt bona eina en un moment en què moltes empreses s'estan replantejant el seu model de negoci per la crisi sanitària.

La plataforma ofereix informació a les empreses andorranes sobre com vendre a l'exterior i també sobre aspectes tècnics sobre assegurances o incoterms. A banda, la proposta de valor del portal és l'accés a dades sobres mercats, licitacions internacionals, contactes i estadístiques d'importacions i exportacions.

Per altra banda, el ministre ha comentat que s'ha detectat que el Principat ha despertat un interès per a inversors estrangers. Aquesta situació contrasta amb la crisi econòmica que estan vivint empreses del país per la davallada de clients estrangers. Sobre aquesta situació de possibles inversors, Gallardo ha destacat que veuen Andorra com una destinació segura i amb una qualitat de vida important. La gran majoria dels inversors provenen d'Espanya i França, però també del Regne Unit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00