Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

La pressió als hospitals de les comarques de Girona comença a anar a la baixa

Han caigut en picat l'índex de rebrot i els nous positius

Una sanitaria introduce en una papelera habilitada restos de materiales utilizados para realizar test rápidos de antígenos de detección de coronavirus, en el Centro de Atención Primaria / David Zorrakino - Europa Press EUROPA PRESS

Girona

245 persones amb covid estan ingressades en hospitals de la regió sanitària de Girona. Són 74 menys que la setmana anterior. Tot i això, el que preocupa als hospitals comarcals és que la xifra de pacients crítics, de moment, està estancada.

El que més ha caigut ha estat la xifra de nous positius - 1.690 persones aquesta setmana - respecte els més de 2 mil de l’anterior. La directora d’atenció primària de l’ICS Girona, Sara Rodríguez, diu que els CAP estan recuperant els tractaments no covid i creu que durant la desescalada la detecció de casos per trencar cadenes de transmissió serà clau.

La directora d’atenció primària de l’ICS Girona, Sara Rodríguez

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000013189/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L’índex de rebrot ha seguit baixant en l’última setmana fins als 359 punts. I la velocitat de reproducció del virus és de 0,80. Aquestes dues dades signifiquen una estabilització de la pandèmia i segueixen allunyant-se dels rècords als que es va arribar a finals d’octubre. Però, tot i això, totes les comarques segueixen estant per sobre de les xifres recomanades.

Des del març, hi ha hagut 34.000 casos confirmats de coronavirus i han mort 1.090 persones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00