Sociedad
Coronavirus Covid-19

Clam unànime per aixecar el confinament municipal de cap de setmana

Bars i restaurants asseguren que no es podran recuperar fins que no comencin a acollir clients d'altres municipis.

Plaça de la Font de Tarragona. / ACN

Tarragona

“Com poden viure els establiments que tenen la oferta dimensionada pels visitants de cap de semana, les segones residències…?”, es pregunta el president de l’Associació Empresarial d’Hosteleria de Tarragona, Francesc Pintado. Ho té molt clar: bars i restaurants no aixecaran cap fins que no es permeti la mobilitat entre municipis els divendres, dissabtes i diumenges. Les patronals de totes les demarcacions volen tornar-se a reunir amb el govern per exigir el relaxament d’aquesta restricció; I és que la limitació de no rebre gent de fora posa les coses molt difícils a la majoria de municipis costaners, als establiments que viuen precisament tant dels visitants esporàdics de fora del municipi com de segones residències.

La reobertura ha estat a mig gas i desigual depenent de la població i de la zona, amb més afluencia als carrers i places més cèntrics i molt modesta als barris més allunyats o els passejos marítims buits de turistes.

Les botigues, per la seva banda, esperen que el retorn de l’activitat de la restauración animi les vendes, que havien caigut considerablement durant les darreres setmanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00