Sociedad

El 60% dels autobusos interurbans desapareixeran de la Ronda Universitat

A partir del gener, només les línies exprés de Mataró i Castelldefels mantindran la parada en aquest punt del centre de Barcelona

Autobusos interurbans a la ronda Universitat de Barcelona / Mònica Peinado CADENA SER

Barcelona

A partir del mes de gener, el 60% dels autobusos interurbans que ara tenen parada a la Ronda Universitat desapareixeran d’aquest punt del centre de Barcelona. Només es quedaran les línies exprés de Mataró i Castelldefels. És l’acord al que han arribat l’Ajuntament i la Generalitat per descongestionar aquesta zona, després de més d’un any de converses.

Ara mateix a la Ronda Universitat hi tenen parada 15 línies d’autobusos interurbans que fan 400 expedicions cada dia i que porten 8.000 viatgers. Això, a les hores punta, provoca una concentració de busos en aquest punt que obliga als conductors a estacionar en doble fila. Els veïns d’aquesta zona, agrupats en la plataforma SOS Ronda Universitat, han denunciat les molèsties de soroll, aglomeracions i contaminació que aquesta situació els provoca.

L’Ajuntament va presentar una primera proposta per treure totes les línies interurbanes de la Ronda, però finalment, després de les negociacions amb el departament de Territori, marxaran 11 de les 15 que hi ha actualment. Les dues línies exprés de Mataró i les dues de Castelldefels continuaran tenint parada en aquesta zona. La resta podran baixar i pujar viatgers en algun altre espai del centre, però la seva terminal, el lloc on esperen els autobusos fins la propera sortida, estarà en alguna de les estacions existents com la del Nord. De moment, l’Ajuntament i la Generalitat encara no han concretat com quedarà exactament la reordenació d’aquestes línies.

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcon, ha explicat que aquest és el primer pas per reorganitzar els autobusos a la ciutat. La idea és que les línies interurbanes tinguin la seva terminal a les estacions de busos. Diu Alarcon que s’han d’aprofitar les actuals, la del Nord, la de Sants i la de Fabra i Puig, i afegir la que s’està construint a la Sagrera, i les projectades a la Plaça d’Espanya i a la Diagonal. En la presentació d’aquesta primera part de l’acord, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ha explicat que l’objectiu és millorar la qualitat de vida dels veïns de Barcelona i la del servei que reben els usuaris dels autobusos.

Les dues administracions han recordat també que aquestes decisions afecten les concessionàries de les línies d’autobús. I que s’han de garantir els drets d’aquestes empreses.

Els canvis començaran l'1 de gener amb les obres per ampliar la vorera del costat muntanya de la Ronda Universitat. A partir d’aquesta data, els busos exprés de Mataró s’aturaran a la Plaça de Catalunya i els de Castelldefels a la Plaça Universitat.

Aprofitant aquesta reordenació d’Universitat, també es canvien les parades de les línies Olot-Camprodon, Tortosa-Amposta-Batea, Salou-Reus-Cambrils-Tarragona i la línia de Vic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00