Sociedad

El Ministeri de Transport concedeix 292.000 euros del "1,5% Cultural" a la rehabilitació de l'Illa del Rei

L'Ajuntament posarà 97.000 euros més

Presentació / Ajuntament de Maó

Mahón

El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha concedit una subvenció de 292.000 euros del “1,5% Cultural”, a la rehabilitació d’una part de l’antic hospital de l’Illa del Rei.

L’Ajuntament de Maó, i també la fundació Hospital Illa del Rei, han rebut amb alegria la resolució favorable d’aquesta solitud que permetrà la recuperació d’un dels edificis amb més valor històric, cultural i arquitectònic del municipi de Maó.

En concret, el Ministeri ha aprovat la sol·licitud de l’Ajuntament de Maó per optar al finançament del 75% del projecte de “Rehabilitació de la coberta i les façanes de l’ala sud de l’edifici de l’antic hospital de l’Illa del Rei, que correspon a aquests 292.000 euros. El 25% restant del projecte, 97.652 euros, seran finançats per l’Ajuntament de Maó.

Així mateix, cal assenyalar que avança a bon ritme el projecte del centre d’interpretació del Port de Maó en aquest edifici de l’Illa del Rei, que comptarà amb diferents sales històriques, dividides entre les diferents nacionalitats que han tingut una relació directa amb el port de la ciutat.

Per la seva part, l’Alcalde de Maó, Héctor Pons, ha considerat que la rehabilitació de l’antic hospital, amb la creació d’un centre d’interpretació del Port de Maó, juntament amb la creació del nou centre d’Art de Hauser and Wirth, “convertiran l’Illa del Rei i el Port de Maó en el referent turístic, cultural i artístic més important de Menorca”.

Aquesta resolució, del programa de Conservació del Patrimoni Històric Espanyol, estableix un període màxim de 6 mesos per a l’inici de l’execució de les obres, que han de ser licitades pel Consistori.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00