Lunes, 25 de Enero de 2021

Otras localidades

TARRAGONA

Més informació pels veïns del voltant de la química i més blindatge a les plantes

Aquestes són algunes de les conclusions de la comissió d'estudi de la petroquímica al Parlament.

Química

Química / ACN

L'explosió a IQOXE derivarà en campanyes d'informació a la població sobre el risc químic a Tarragona. Els grups parlamentaris conclouen també que cal un major blindatge de les instal.lacions per protegir els treballadors d'accidents i que les empreses facin còpies de seguretat dels processos industrials.

Hi ha unanimitat política en el què, però el debat al Parlament se centrarà en com aplicar-ho. La majoria de grups plantegen un cert enduriment de la regulació catalana per al sector químic, per exemple un major control de les emissions, però que sigui la Unió Europea qui acabi per modificar la normativa comunitària.

Les conclusions de la comissió d'estudi de la petroquímica arran de l'explosió del gener passat agermanen tots els grups en un punt: la ciutadania no sabria què fer si avui sonessin les sirenes. El mateix passa amb la protecció dels treballadors: proposen zones clau més blindades i que les dades tècniques no puguin desaparèixer en una explosió, per poder-ne averiguar les causes.

El darrer ple abans d'esgotar la legislatura ho debatrà, hi ha majoria suficient al Parlament perquè tot plegat desemboqui en un major control de les emissions, i també en allunyar les plantes dels nuclis de població amb limitacions urbanístiques. Hi ha hagut consens polític al llarg dels sis mesos que ha durat la comissió: els grups han pactat fins i tot el format de les conclusions, que també coincideixen en implantar un pla d'emergències propi, el PLASEQTA, dirigit des del territori i en el qual hi participin des de veïns fins a sindicats.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?