Sociedad
Sucesos

Baixa un 11,2% la criminalitat a Menorca

Només creixen a l'illa els homicidis ja que enguany n'ha hagut un i el tràfic de drogues

Baixen els delictes a Menorca. / Arxiu SER.

Mahón

Menorca és una illa més segura que l'any passat. Així ho indica la taxa de criminalitat que s'ha donat a conèixer aquest dijous. A la nostra Illa el nombre total d'infraccions penals entre gener i setembre és de 2.460 el que suposa un 11,2% menys respecte a el mateix període del l'any anterior.

Entre els principals delictes es registren importants descensos. Els robatoris amb força a domicili baixen en un 36,6% amb només 78; els delictes contra la llibertat sexual baixen en un 56,8% a 19; els furts es redueixen en un 38% amb només 397 i els robatoris amb violència i intimidació minven en un 27,8% fins a un total de 13.

Si empitjoren els homicidis ja que enguany va haver-hi un i cap el 2019. També pugen el delictes relacionats amb el tràfic de drogues que augmenten en un 27,3% fins a sumar-ne 28 i l'epígraf de Resta d'infraccions que puja un 3,2% fins als 1885.

A nivell balear la taxa de criminalitat es situa en 54,3 infraccions penals per cada mil habitants censats a la Comunitat Autònoma, segons el Balanç de Criminalitat corresponent al tercer trimestre del l'any 2020 que el Ministeri de l'Interior ha fet públic. Aquesta xifra suposa un descens de 5,4 punts respecte a l'anterior trimestre, el segon de 2020 i referma una tendència a la baixa. Malgrat aquest descens, les Illes Balears segueix sent la comunitat autònoma amb un major índex de taxa de criminalitat de país, per sobre de la mitjana espanyola que se situa en 39,7 infraccions penals per cada mil habitants censats. El segueixen molt de prop altres territoris amb els índexs més elevats com Melilla (54), Catalunya (50,5), Madrid (50,2), Ceuta (48,5) i Canàries (40).

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00